Shopping


Har haft en bra dag. Sovmorgon, frukost, vila. Därefter strosade jag i stan. Upptäckte bland annat shoppinggatan Sheinkin Street (se bild) och gick på en typ av konstmarknad på Nahalat Binyamin Street. Köpte en fin liten väska för 80 Shekels och såg ett armband (se bild) som skrek mitt namn men jag ignorerade det ett tag då jag ville ta en redig runda på marknaden för att se vad där fanns. Efter ett litet varv gick jag tillbaka då jag tänkte att den hebreiska texten kanske hade en betydelse som skulle guida mig genom livet. Jag behöver ett tecken!
Ordet שאה visar sig komma från Kabbalah och det gillade jag så 80 Shekels samt ett par storleksjusteringar senare satt det runt min arm. Det är förresten väldigt lätt att räkna ut vad saker och ting kostar eftersom en Shekel är (nästan) två kronor.
Gick vidare till en trång gata som jag senare förstod huserar den permanenta marknaden Carmel Market. Ni kan tänka er hur det ser ut där: en massa, massa stånd och försäljare som gapar och skriker och du kan hitta precis vad som helst. Köpte en israelisk leksak till Sebbe. Han kommer älska den!
Därefter gick jag till vad jag tror är ett ukrainskt eller ryskt ställe och åt nån typ av svampkräm och grovt bröd och drack öl där jag satt och läste och tittade på de hundratals hunkar som passerade. 10 poäng. 10 poäng. 2 poäng. 10 poäng. 8 poäng. Medel runt 9. Hallå!
Förövrigt finns det ingen gatukriminalitet här. Det är underbart. Äter du ensam på en uteservering och behöver uppsöka badrummet lämnar du helt enkelt dina prylar på din plats och de ligger kvar när du kommer tillbaka. Och du kan strosa ensam i natten utan några som helst problem.
Sedan vila + dusch på hotellet och nu väntar jag på att kvällen ska komma.
Lyssnar på Duo Datz “Kan”. bra! Det är shabbat nu, men det märks inte så väl i det sekulariserade Tel Aviv.