Jaffa


Hektisk dag!
Först om gårdagskvällen.
Mötte upp ES + en vän till honom + dennes pojkvän på ett café på Dizengoff Street. De var alla väldigt trevliga och vi pratade om ditt och datt och de var inte lite imponerade av mitt hebreiska uttal (när jag fyrade av mina väl inrepeterade hebreiska oneliners).
Därefter gick jag och ES hem till grabben vi var hemma hos i torsdags, Yair. Mycket trevligt. Ett par drinkar och lika många timmar senare promenerade vi till gayklubben -1. Väldigt spännande, packat och kul och jag blev rätt tipsy.
Sov gott tills ES ringde och väckte mig och föreslog frukost tillsammans på Benedict – ett väldigt populärt ställe på Sderot Rothschild. På Benedict serverar de frukost dygnet runt och man får lov att köa ett tag innan man får plats. Åt en ljuvlig grekisk frukost och därefter gick jag och ES hem till honom och såg lite Eurovision. ES imponerade med sin sång till Nannes Håll Om Mig. Sedan fick jag se min eviga ESC-favorit Hasheket Shenish’ar med Shiri Maimon + Boaz Maudas Keilu Kan och jag blev tårögd och hade gåshud då det kändes magiskt att få se dessa framträdanden i Israel. Som jag längtat!
ES och jag kom överens om att ESC-historiens största skandaler var när Sverige skickade Martin Stenmarck istället för Nanne samt när Israel skickade vidrige Eddie Butler istället för underbara Game Boys.
Vi åkte och plockade upp ett nyförälskat bögpar på gatan Dana International bor på: den ene israel och skådespelare och den andre en holländare som erbjöd mig ett webbjobb. Vi bilade till den närliggande staden Herzliyya och därefter tillbaks till Tel Aviv längs kusten och sedan vidare till den gamla, gamla staden Jaffa (även känt som Yaffo) som nu växt ihop med Tel Aviv. Jag vandrade i den 4000 år gamla staden och känslan var magisk! Vi mötte upp min vän IB och dennes bedårande pojkvän Eldad. Att se honom mot murarna i den gamla staden var som att se på en tavla.
Efter mycket promenerande och en hel del fotograferande åkte vi till glasstället Iceberg på Ben Yehuda Street och åt och drack. Iskaffe i hettan! gott! Nu är jag tillbaka på hotellet och slappar lite. Kan konstatera att jag blivit kär i detta land där allt är så fascinerande. Älskar språket och de judiska traditionerna.
Shabbaten är slut nu men i morse var de flesta butiker stängda och gatorna rätt tomma.