Mjuka läppar och mord

Kom just tillbaka till hotellet. Det var en spännande skara människor hemma hos Yair. Sju judiska bögar med ursprung i diverse länder och så jag. Vi drack ett par drinkar + smygfirade Rosh hashana (det judiska nyåret) då två av karlarna skulle resa bort över helgen. Vi åt äpple + honung för det gör man tydligen under Rosh hashana och därefter tog vi en lång promenad till Tel Avivs hamnområde. Vi satt på ett ganska posht ställe och åt och drack och samtalade och därefter gick vi hemåt. Efter att ES kysst mig på munnen hoppade han in i en sherut – en typ av taxi/minibuss som kör en viss sträcka men inte har några hållplatser utan stannar vid behov. Ja, hans läppar var mycket mjuka och ganska fylliga.
Innan vi gick hem till Yair förresten, så gick vi för att köpa Smirnoff Ice på den lokala butiken. ES tyckte Systembolaget var något väldigt konstigt. Jag har också noterat att här super verkligen inte folk. Läste i min guide: “Du kommer förmodligen inte att se en enda full människa i hela Tel Aviv” och det har jag heller inte gjort. Mycket fascinerande och moget.
Vi passerade platsen (se bild) där Yitzak Rabin mördades den fjärde november 1995. ES berättade att de den fjärde november varje år har en Toleransens dag, då de lär sig om andra folkgrupper. Fint.
Såg även huset (se bild) David Ben Gurion levde i. Numera är hans hem ett museum (allt är bevarat) men det var stängt.
Ben Gurion var mannen som 1948 utropade staten Israel.

En kommentar till “Mjuka läppar och mord”

Kommentarer är stängda.