Pånyttfödd har jag kommit hem från det heliga landet*

Kom hem igår. På Arlanda slet jag upp min resväska och letade fram något långärmat och satte mig därefter på bussen mot city (chauffören var för övrigt en ursinnig (på taxiförarna) arabisk man – lite humoristiskt i sammanhanget). När jag kom hem hade Sebbe och jag kramkalas och sedan somnade han som en stock medan jag kände mig jetlaggad (trots den minimala tidsskillnaden). Lade mig vid 03 men somnade förmodligen inte förrän runt 05 och tre timmar senare väckte Sebbe mig. Han satt på sin fönsterplats och sa: ”vänligen dra upp persiennen så jag kan se ut över mina ägor”.
Jag gick och handlade en enorm kasse (israelisk och i tyg naturligtvis) Mellanösternmat och innan jag fyllde kylskåpet skrubbade jag det rent, rent (fatta). Ska packa upp och tvätta och laga till en libanesisk lunch med israelisk sallad. Låt mig återkomma till maten vid ett senare tillfälle – den är ack så god och smakrik. Mina nya hebrepopskivor spelas i bakgrunden och den nya menoran (ett fynd på Shuk HaCarmel) står i fönstret. 25 små Shekels (50 SEK) köpte jag den för. 800 SEK kostade en liknande som jag såg på loppis på Södermalm för några veckor sedan…
Förresten så… Nej, jag fortsätter senare. Har så mycket att berätta!

israel breakfast
Ljuvlig frukost på nyttiga Loveat.

*Detta sker vid varje resa.

5 reaktioner till “Pånyttfödd har jag kommit hem från det heliga landet*”

  1. Härligt. Något säger mig att pånyttfödheten inte kommer att vara det frapperande när jag kommer hem från den oförlovade jämtbygden…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.