Mattips för Tel Aviv-resenären

Idag ska vi tala om maten. Det är ju så att varje gång jag besöker det heliga landet så slås jag av att maten är så otroligt god; oavsett om jag äter sallad eller pizza eller burgare eller pasta så smakar den gudomligt.
Salladen är så smakrik och fräsch att jag börjar ana att medan du väntar på din beställning så ilar personalen ut på bakgården och plockar ingredienserna direkt ur jorden. Inte undra på att det känns som att mineraler och vitaminer sugs upp av kroppen på ett aldrig tidigare skådat vis.
Vid ett besök i Israel så kan jag lova att du kommer att äta den israeliska standardsalladen flera gånger. Den serveras konstant och överallt och trots (tack vare?) att den är oerhört simpel så är den väldans smarrig.
Israelisk sallad
Tomat, gurka och charlottenlök skärs i små, små tärningar. Lite olivolja, salt, citronsaft + citronpeppar på det (och kanske lite bladpersilja), allting blandas och voilà!

Naturligtvis fotograferad framför min nya menora.

Färgglatt på marknaden Shuk HaCarmel.

När du besökt marknaden Shuk HaCarmel (ett måste för alla turister) så är du nog en smula hungrig efter alla ljuvliga dofter som finns där (se bild ovan). Då slinker du in på gatan intill: Nachalat Benyamin (även den ett måste för turister). Precis i början ligger hamburgerhaket Agadir. Sätt dig på uteserveringen och de vänliga servitriserna tar hand om dig. Beställ Mushroomburger + chips + en Goldstar (öl) och njut. Fantastiskt god burgare!
På Agadirs uteservering

Menyn! 🙂

Svampburgaren!

När du strosar längs den fantastiska shoppinggatan Dizengoff (en upplevelse i sig) så känner du kanske plötsligt för lite energipåfyllning. Stanna då till på nummer 122 (eller 123) och ät en pizza slice på Il Pizzaiolo. En enkel liten pizzabit – men ack så god. Pluspoäng för trevlig (snygg) personal.
Il Pizzaiolo

När du vill äta riktigt god italiensk mat så går du till Rustico på Rothschild Blvd. Smaka en vegetarisk pasta med ”citron någonting” – gudomligt god! (Och jag är ändå inget stort fan av italiensk – mesig – mat.) Var beredd på att du kan få köa ett tag innan du får ett bord – under tiden kan du ila över till spanska La Champa runt hörnet och ta dig ett glas eller lite tapas. Oroa dig ej – personalen på Rustico ringer dig när ditt bord är redo att ta emot dig.
Mycket mysigt på Rustico. Plus hjärtlig personal.

Frukost äter du med glädje på Loveat, som finns på flera ställen i stan. Organisk, nyttig och god mat! (Se mitt tidigare inlägg.)
Avslutningsvis… När du vandrar längs den spännande King George Street (se bild här) och känner hungern pocka på så slår du dig ner på Saquella (på nummer 46)  och beställer mozzarellatoasten. Den är mycket smarrig och salladen den serveras med gör dig gott.
Det var några tips. Enjoy!
Läs även andra bloggares åsikter om

10 reaktioner till “Mattips för Tel Aviv-resenären”

  1. Åh det låter så underbart allting med din resa, sitter här och nästa är där jag med en liten stund. Välkommen hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.