Madonnas studioalbum, rankade från 14 till 1: #8

Debuten räcker hela vägen upp till en åttonde plats på min jätteviktiga lista.
Detta var min tredje Madonna-LP – efter Like a Virgin och True Blue– och minnena är så många. Det var den europeiska utgåvan jag fick i julklapp år 1986.
Endast åtta låtar finns på Madonna/The First Album (release: 1983 respektive 1985) och jag gillar dem allihop. Soundet! Det åttiotalsaktiga urbana! Madonnas unga, spröda men ändå på något vis djupa sångröst. Allting kändes så spännande då. Både livet, sökandet samt musiken.

Här finns ju superikoniska jättehitten ”Holiday”, samt klassiker som ”Lucky Star” och ”Burning Up”, för att inte tala om Madonnas allra första singel ”Everybody”, men det var ändå alltid en helt annan låt som föll mig allra mest på den darrande underläppen…

Bästa låt: Physical Attraction
Sämsta låt: I Know It

USA: Madonna
Europa: The First Album