Madonnas studioalbum, rankade från 14 till 1: #9

Året var 1994 och jag var ny i Stockholm och jag levde i mitt första riktiga parförhållande. Då släpptes Bedtime Stories. Älskar detta album och ändå ligger det bara nia på min lista, så du förstår ju hur mycket jag tokälskar åtta andra skivor.
Egentligen är jag inget fan av musik som går mot r&b-hållet men av någon anledning har jag inget emot det soundet just på Bedtime Stories. Förmodligen är det Madonnas trygga, ljuvliga röst som får det hela att fungera.
Balladerna är ju hur underbara som helst, för att inte tala om den mystiska ”Sanctuary” och den av Björk skrivna titellåten.

Många brukar ranka ”Human Nature” som etta men jag aldrig riktigt älskat den. Missförstå mig inte – den är bra, men den är lite för hård för min smak.

Bästa låt: ”Secret”
Sämsta låt: ”I’d Rather Be Your Lover”