Israel: Vad gör Svenne när freden kommer?

Knappt hann gårdagens storm lägga sig förrän det blåste upp igen.
Nu framgår det av läckta dokument (i israelisk press fräsigt kallade ’palileaks’) att palestinierna var beredda att ’godkänna’ (men gud så gulligt av dem!) de så kallade bosättningarna – ja, alla utom en. Detta dementeras i hårda ordalag från palestinskt håll idag. Självklart. De fromma små lammen har ju större delen av världen med sig så varför skulle de ge efter på en endaste liten punkt?
Tänk om araberna trots allt faktiskt skulle godkänna ’bosättningarna’ – vad skulle Svenne Viktigpetter sysselsätta sig med då? Och vad skulle FN göra hela dagarna?
Ingen vet.
Under tiden KRÄVER palestinierna (araberna) att östra Jerusalem ska bli huvudstad i deras framtida land. Ja, de har ju verkligen visat att de är mogna nog att bygga upp en blomstrande, härlig stat åt sig själva. Se bara på Gaza – israelerna drog sig tillbaka därifrån och vad fick de för det? Granater, bomber och bråk. (Läs När synagogorna brann i Gaza.) Men just det – det vet ju Svenne ingenting om eftersom den svenska pressen konsekvent vägrar skriva om dessa terrorhandlingar.


Relaterade länkar: DN, SvD, AB, Exp, Syd, SvD, DN