Drama leder till försäkringstänk

Gårdagens tvättmaskinsdrama fick mig att tänka lite på försäkringar i allmänhet och hemförsäkringar i synnerhet. Jag har aldrig haft nytta av någon som helst försäkring (tur för mig), men ändå har jag försäkrat både det ena och det andra. Inte minst herr Hund (och nu kom jag just på att den försäkringen minsann kom till nytta när han som valp bröt av en tand, så tack för det).
Hemförsäkringen då? Det är ju en djungel där ute och om man, som jag, inte är särskilt insatt i sådana här saker så kan det vara på sin plats att få lite hjälp. Jag tittar runt på nätet och kommer fram till att det är till väldigt stor hjälp med sidor där man helt enkelt kan jämföra olika försäkringar.
Jag har aldrig hört talas om Insplanet tidigare, men på deras hemsida kan  man på ett simpelt sätt se vad en hemförsäkring kan gå på.
I och med att min nuvarande hemförsäkring fick en hel del ris hos ingen mindre än vår vän Plus-Sverker så funderar jag lite på att byta, men eftersom jag är inne på ett område jag inte riktigt behärskar och Handyman (som tack vare sin brighta hjärna brukar hjälpa mig med sådana här saker) är upptagen med sitt påskfirande så tackar jag Insplanet för hjälpen.