Orkestern spelar och det är hål i båten

MTV3:s korrespondent i Stockholm förklarade igår läget i Sverige så här:

”Det råder lite Titanic-stämning här. Orkestern spelar och sången ljuder och det är hål i båten och snart sjunker vi.”

Apropå att smittan sprider sig som f*n där borta alltså, och att tydligen endast 35 % av människorna följer de så kallade rekommendationerna.
De senaste fyra dygnen har 20 000 nya fall registrerats i landet. Kan jämföras med 18 354 här i Finland – under hela året!

Ja, siffror kan man vrida och vända på men dödstalen talar ju sitt tydliga språk.
Även mycket oroande rapporter om hur sjukvården inte alls pallar med längre. Förresten. På bilderna från vimlet på gatorna i forna hemstaden syntes inte en enda ansiktsmask. Är det sant? Alla lunkade på på sedvanligt pursvenskt vis som om inget hänt. Jag vågar påstå att nio av tio bär mask på bussen på mina arbetsresor. Och i matbutiken sju av tio.

Och just nu har Finland också det lägsta antalet registrerade smittade i hela Europa.

Skärp er.

Under tiden spelar orkestern vidare, trots att vokalisten just fick en kallsup.

2 reaktioner till “Orkestern spelar och det är hål i båten”

  1. Hej. Jag är nu också officiellt en pinne i covid-19 statistiken. Min bedömning av läget som befinner mig mitt i är att antalet personer med ansiktsmasker har ökat och det handlar om egna självständiga beslut att bära dessa. Debatten om munskydd existerar inte i media längre får se om det kommer några nya direktiv om det. Om man inte bär munskydd i kollektivtrafik och affärer får man böter då i Finland.

    1. Hej. Så du är en pinne i statistiken! Du får gärna berätta mer om din upplevelse, om du vill.

      Nej, man får inte blter om man inte bär mask. Det är ”bara” en rekommendation här också. Kanske kan det vara så att folk tar detta mer på allvar eftersom landet ju faktiskt stängde ner helt under våren och sommaren och folk blev av med jobb osv. Det kanske spelar in. Vi vill inte uppleva det igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *