Mina tankar om Israels ”Hurricane”

Foto: Kan

I söndags släpptes äntligen Israels bidrag i Eurovision Song Contest 2024. Jag kollade live på israeliska tv-kanalen Kan 11, där det var en redig show och festlig, men även allvarlig, stämning.

Eden Golan vann tävlingen HaKokhav HaBa (”nästa stjärna”) tidigare i år och flera låtar ”tävlade” senare inbördes om att bli årets ESC-låt. Första versionen av ”Hurricane” hette ”October Rain”, men den accepterades inte av EBU (European Broadcasting Union) då texten var ”för politisk”.
Detta förstår jag inte då den nya texten är väldigt lik den tidigare (minst sagt).


Låten handlar naturligtvis om händelserna den sjunde oktober 2023, men officiellt handlar den nu om en tös med kärleksproblem.

Jag älskar ”Hurricane”.

Detta beror inte på att jag är Nordens största Israelvän, utan helt enkelt på grund av att jag älskar låten och texten och Edens röst och musikvideon och jag älskar helt enkelt ALLT med denna underbara låt.

Känslan i Edens röst. Wow. Hon är bara 20 år ung men är en fantastisk vokalist.

Skärmdump: youtube