Finalen 2024

Ja, hörni. Vad har vi att säga om finalen?
Inledningen där deltagarna sjöng ”Tattoo” var fin. Likaså pausnumret ”Björnzone”. En fullträff, skulle jag säga. Carina Berg var strålande vacker i ny frisyr. En mycket träffsäker programledare.

Vi visste ju att de norska pojkarna skulle vinna och att Medina skulle hamna högt. Att det gick så pass bra för Cazzi Opeia överraskade mig en smula. (Hon var fantastisk!)

Här är mina kommentarer (live) från igår kväll:

 1. Maria Sur. Tänk att hon talar bättre svenska än såna som bott i Sverige i 30 år. Okej låt men jag går inte igång.
 2. Jay Smith. Säger mig som sagt ingenting. Pretentiös snubbe som vill verka ”seriös”. Han lurar inte mig. Ingen – INGEN – kommer att komma ihåg denna nästa vecka.
 3. Lisa Ajax. Riktigt sömnpiller. Och varför är det så viktigt att hela tiden påpeka att hon befruktats? Lycklig tjej som uppenbarligen får ligga, till skillnad från oss andra bittra jävlar.
 4. Smash Into Pieces. Jag hatar inte denna, men den är ingenting för mig. Låter som valfritt bidrag från Finland 2006 och framåt.
 5. Cazzi Opeia. Jag blir så glad. Kanske min personliga vinnare ändå. Älskar ALLT. SÅ jag!
 6. Annika Wickihalder. Riktigt bra låt och sångröst och närvaro, men nu räcker det med detta självömkande.
 7. Marcus & Martinus. Jag gillar bara synthljuden. Låten är väldigt ”forgettable”.
 8. Dotter. Den här gillar jag. Den går in i hjärtat. Melankolist-finne som jag innerst inne är. Men byt gärna kläder.
 9. Medina. HELT FANTASTISK!
 10. Liamoo. Ett sånt sömnpiller. Jag har ingenting fint att säga om detta. Ingenting annat heller. Oförargligt. Tradigt. *gäsp*
 11. Jacqline. Bra låt. Riktigt bra till och med. Bra nummer. Jobbiga jättetrosor. För porrigt för min smak. (Är gammal och gaggig.)
 12. Danny. Jag gillar verkligen inte denna. Danny har varit så bra tidigare år. Refrängen irriterar mig av någon anledning.

Min lista publicerade jag igår.

Skärmdump: Svt