Några snabba rader om gårdagens Melodifestival

De norska pågarna lär väl vinna men det är ju så tradigt och så perfekt och så tillrättalagt. Men såväl tonårstöser som kinky äldre damer går väl igång.

Vilken tur att dragartisen kom sist. Finns det verkligen folk som fortfarande tycker att det är ”spännande” eller ”kittlande” med drag show? Det var kul för 30 år sedan. Och han som var så söt när han var sig själv. Synd att en sådan solstråle måste spöka ut sig så. JA, JAG HAR BLIVIT GAMMAL OCH GAGGIG och det gör mig ingenting. Kass låt dessutom.

Såg på sociala medier att många uppskattade den där Jay Smith. För mig var det värsta sortens musik. Ger mig absolut ingenting. Slätstruket nonsens. (Men vi får tycka olika.)

Hon den där nykomlingen Annika med det konstiga efternamnet var ju fantastisk! Vilken pipa! Vilken närvaro! Och en bra låt. En välkommen överraskning.

Medina var mina favoriter med ”In i dimman” för nåt år sedan och jag gillar även denna nya låt. Dock inte lika mycket. Och så har jag en liten crush på Sami. Han verkar så himla gullig. Jag håller på Medina nästa vecka.

Den där afropoppen var nästan lika intetsägande som Jay Smith. Och med en vokalist som hade osympatiska vibbar på nåt vis. Jag gillar inte såna vibbar.

Sedan blev det Andra chansen, som nu heter något helt annat, av någon helt sinnessjukt märklig anledning eftersom man hela tiden måste ”förnyyyyyya sig” (struntprat!), och Carina Berg gjorde entré i en fantastisk klänning. (Se skärmdump.) (Obs. Det var inte ironiskt. Jag tycker att hon var helt smashing.)

Då blev det som vi alla redan visste, att de som just uppträtt skulle komma att gå vidare till finalen. Så uruselt tänkt. Såg de verkligen inte detta komma eller var det meningen?

Tur att den där snuskisen åkte ut. Jag tycker att hon är vulgär och hennes märkliga mask gör mig lite rädd. Som sagt: JAG ÄR GAMMAL OCH GAGGIG.

Under tiden kollade jag så klart även på isländska finalen och Hera Björk vann (vilket var välkommet, men med en lite dammig låt som dock växer efter tredje lyssningen) och även på finalen i Serbien. De hade en massa underbara bitar. Serbien är ett av mina favoritländer i ESC. Ofta ljuvlig balkanpop. Missade dock vinnaren då jag somnade där jag låg och yrade med min feber. Helt utslagen.

Sammanfattning gällande MF, nu när vi hört alla låtar.

Ett osedvanligt svagt år. Många okej låtar, men allt har varit så urvattnat. Som en t-shirt som tvättats alldeles för många gånger.

Slut på rapport.