Då media inte gör sitt jobb så får väl jag göra det åt dem (som vanligt)


Ni kanske märker hur media helt har glömt bort gisslan som (förmodligen) sitter i tunnlar i Gaza sedan den sjunde oktober 2023. Gisslan är helt bortglömd.
Samtidigt snackar man i tid och otid om att man kräver vapenvila. Nämner man vapenvila men ignorerar gisslan så har man ingen rätt att överhuvudtaget yttra sig.

Det talas dessutom alldeles för lite om vittnesmålen som kommer från sådana som satt gisslan men som släpptes i slutet av förra året då Israel gick med på eld upphör. Hur de glorifierade palestinierna jublade när gisslan (de döda och de levande) släpades in i Gaza talas det också alldeles för lite om.
Därför får väl jag göra det. Som vanligt.

Detta berättar en kvinna vid namn Hagar Brodutch i en artikel i Jerusalem Post:

Brodutch beskrev de tusentals Gazabor som firade på gatan när terroristerna meddelade att de hade kidnappat en israelisk flicka.

”Terroristerna öppnade bildörrarna och släpade mig i håret hår för att visa upp mig för tusentals människor på gatorna. Sedan tog de tag i min dotters skjorta och visade upp henne för publiken. De skröt om att de hade stulit en liten israelisk flicka. Alla människor jublade.”

Familjen och treårige Idan hölls fångna i en palestinsk familjs hem. Brodutch sa att hon var inlåst i ett mörkt rum på 12 kvadratmeter tillsammans med en annan israelisk gisslan, där de knappt fick mat och tvingades sova på smutsiga madrasser längs golven.
(Fritt översatt.)

Det talas även för lite om de sexuella övergrepp som de kidnappade utsattes – och utsätts – för. Här är en länk till en artikel där en kvinna vid namn Amit Soussana berättar om sina erfarenheter. Och tänk att den patetiske terroristen sedan pep: ”I’m bad, I’m bad, please don’t tell Israel.”
’I was sexually assaulted in Hamas captivity,’ ex-hostage Amit Soussana goes public with her story

Läs även: I Rapport är det bara civila som dör i Gaza

Visst är det tragiskt att media mörkar, förvränger och ljuger stup i kvarten?