Vårstäda med Kimman

Jag vårstädar idag (fastän vädret är höstlikt) och eftersom det är så fruktansvärt tråkigt så tänker jag göra ett jippo av det hela.
Därför ska jag skriva ner vad jag gör.
Om vi alla hjälps åt så blir det roligare!
(I bakgrunden har jag hela mitt iTunesbibliotek på shuffle, vilket alltid är lika spännande!)
09:35 Nu har jag diskat bort ett berg.
09:37 Nu dränker jag spisen i nåt slags (miljövänligt) supermedel och låter det stå ett tag.
09:44 Nu rensar jag mitt belamrade köksbord och därefter skrubbar jag diskbänken.
09:55 Nu slår jag på en maskin tvätt (handdukar och… grytlappar/vantar!).
10:09 Hej igen. Nu har jag dammsugit sängen och bytt sängkläder till de eleganta som låg i goodiebagen som jag fick på H&M- och Café-eventet i förrgår. Har för övrigt fortfarande inte packat upp allt jag köpte, eftersom jag vill ha ett städat hem när jag gör det.
Får jag ta en liten kaffepaus nu? Tack. Då gör jag det.
10:35 Nu är kaffepausen slut. Dagens pausfågel är för övrigt (mycket otippat) Roger Pontare. Inte ett öga är torrt när sista refrängen drar igång.

10:48 Om ni undrar vad jag gjorde mellan 10:35 och 10:48 så kan jag meddela att jag först funderade på vad skulle göra och därefter sorterade jag nytvättade sängkläder och strumpor och småbyxor som låg på en stol. Nu ska jag samla ihop lite smutstvätt som ligger här och där, för snart är maskinen redo för ett nytt lass.
11:00 Nu det tråkigaste av det tråkigaste: dammsugeriet. 🙁
11:30 Jag har just packat upp alla mina vackra, nya kläder och skor. Åh!
11:39 Badrummet är halvfärdigt. Kan inte städa under badkaret eftersom tvättmaskinen pumpar ut skitigt vatten.
11:56 Jag har masserat Sebbe lite grann. Nu ska jag hänga tvätt och slå på en ny maskin och därefter ska vi ut på promenad.
12:56 Exakt en timme senare har vi varit ute och promenerat (”Det regnar här i Stockholm idag, du har det säkert bättre än jag”) och sopsorterat och Sebbe fick lunch som han inte ville ha och nu ska jag andas lite innan jag fortsätter städa.
13:18 Jag har latat mig ett bra tag nu. 🙁 Att ha iTunes på shuffle får mig konstant att youtuba bra låtar. Denna dänga har ALLT jag älskar i en bra låt – förutom en stilig karl.

13:45 Jag planerar kvällens middag. Jag ska ju få gäster!
14:06 Nu går jag och handlar.
15:31 Nämen nu blev jag lite seg. Handlade en massa smaskens till middagen och tvättmaskinen surrar vidare, men nu måste jag faktiskt få lite myspystid med mig själv innan jag rakar ansikte och kärlekslem och klär upp mig riktigt ordentligt. Jag tror ju (hoppet är som bekant det sista som…) att jag kommer att få till det i afton. Tänk: ett redigt knull – det första sedan ca 1967.
15:55 Jag noterade just att min nya hälsosamma livsstil raderat fem kilo från min kropp. (Jag vägde mig iofs efter att jag rakat axlarna, så låt oss nu inte jubla för häftigt.)
17:00 Nu är det färdigstädat för idag. Endast lite småplock återstår och snart är det dags att börjat slita med middagen (skoja’ ba’). Tack för idag!

2 reaktioner till “Vårstäda med Kimman”

Kommentarer är stängda.