Varför i helvete har jag inte tänkt på det tidigare?

Som ni vet så har jag slutat snusa en miljard gånger. Jag ska inte plåga er med det igen. Men! Jag kom på någonting idag.
Jag satt och terapipratade med mitt ex, för första gången på mycket länge.
Ja, jag blev glad när han sa att han saknade att laga mat i mitt kök.
Ja, jag blev glad när han sa att han saknade den där ”perfekta dagen”. Den var helt enkelt perfekt. Besök i Stockholmska kyrkor, judiska museet och stadsbiblioteket. Han handlade lite second hand-skivor och vi fikade på Ritorno.
Perfekt dag.
Ja, jag blev glad när han sa att den ”magiska tiden” är ett minne för livet och jag svarade hela tiden vuxna, mogna saker, som: ”Ja, man måste vara glad och tacksam över fina saker man fått uppleva istället för att sura när de förvandlas till ”bara” minnen”. Samtidigt som det skar i mitt inre. Det skar så hårt och grovt att jag nästan kunde höra det med örona mina.
Det var inte det inlägget skulle handla om.
Det skulle handla om nikotin.
Tidigare har jag tänkt på hur många album jag kan köpa för pengarna. Eller hur många nya, vackra blusar jag kan investera i. Men nej, det har inte funkat.
Idag, mitt i vår konversation, slog det mig: 100 snusdosor = en israelresa!
There is my answer.
Nu slutar jag slusa. På riktigt. Och när jag tjänat in 100 dosor packar jag min väska och belönar mig med en resa till mitt adopterade tredje hemland.
snus israel
Jag ska inte tjata mer om snus nu. Oroa er ej. Nej, jag ska skriva ett långt ångestfyllt och smärtsamt inlägg som jag publicerar när jag är fri från detta vidriga beroende.
BARN: börja inte röka eller snusa! Det är ett helvete. Tar man sig inte ur det sitter man snart med en spruta i armvecket och en pipa i käften.

12 reaktioner till “Varför i helvete har jag inte tänkt på det tidigare?”

 1. Jisses, vilken snilleblixt. Bokstavligen. Målbild och allt redan där. Kanske kan du lägga in lite små delmål också? Planera roliga saker att göra på plats, ta fram guidebok, foton från sist du var där osv för att skingra tankarna och återfokusera om suget gör sig påmint.
  Och jag har snusat en gång. Lät glad i hågen/vadslagningskaxig en midsommarafton på landet. Aldrig mer. Fytusan…

  1. Första prillan minns jag. FY TUSAN! Jag höll på att kräkas. Ändå tvingade jag mig att fortsätta. Primitiva människa…

 2. Jag började ta sprutor långt innan jag började snusa. Men, kostar det bara 2 900 för en resa till ditt tredje… hemland? (Alltså, jag blev chockad när jag läste tredje hemland då det var så lätt för mig att associera till tredje riket och det är ju so far from it som det kan komma. Nu förbyttes min chock till att jag blir skakad över min egen associationsförmåga där jag undrar vad det är för fel på mig).

  1. Numera kostar en dosa 35-40 här i mina krokar.
   30 i vissa suspekta butiker, men dem vill jag ju inte sponsra.
   Så 3500 kr räcker!
   För övrigt skrattar jag gott åt din associationsförmåga!

 3. Det gäller att hitta rätt orsak! Om du lägger pengar i en burk varje gång du blir sugen så glömmer du inte. Till slut kanske du blir beroende av att lägga pengar i en burk istället =0

  1. Det vore ljuvligt att beroende av att lägga slantar i en burk!
   En beprövad och klassisk metod som jag kanske tar till.

Kommentarer är stängda.