UMK 2024 (inlägget uppdateras)

Skärmdump: UMK, Instagram

Igår presenterades så äntligen de tävlande i årets uttagning till Eurovision Song Contest, UMK – Tävlingen för ny musik. Som ESC-fanatiker var jag mycket uppspelt och jag hoppades på mycket mer än vad vi blev serverade.
Jag känner endast till ett av namnen – Mikael Gabriel. Jag vet ingenting om honom eller vad han gör för typ av musik men namnet är bekant.

När nu låtarna släpps, en efter en, så kommer jag att skriva några rader om dem allt eftersom. Detta inlägg kommer således att uppdateras kontinuerligt.
Betygskala: 1-5.

 1. Cyan Kicks ”Dancing With Demons” 1/5
  Har aldrig hört talas om denna orkester och låten säger mig absolut ingenting. Verkligen noll. Hade kunnat representera Finland för 15 år sedan eller så, då när Hanna Pakarinen gjorde en liknande låt på hemmaplan efter Lordis vinst (jag gillade faktiskt ”Leave Me Alone”).
  Hittills är jag mycket besviken men låt oss inte kasta in handduken ännu. Sex låtar kvar.
 2. Sexmane ”Mania” 1,5/5
  Jaha, då fick vi ännu en sopig låt (med en vokalist som jag inte vet någonting om – och som jag helt spontant inte ens vill veta någonting om). Gapig, intetsägande refräng, ett horribelt och omotiverat gitarrsolo. Får dock pluspoäng för text på finska samt att melodin i verserna är helt behaglig. Men jistanes, vad det ser mörkt ut just nu…
 3. Sara Siipola ”Paskana” 5/5
  Nu börjar det likna nåt! Wow! Vilken fin melodi och vilken röst! Här har vi äntligen en vinnarkandidat.
 4. Jesse Markin ”Glow” 0/5
  Helt intetsägande. Och han vill ju inte ens åka till ESC då han hatar Israel så mycket. Joten, ei jatkoon.
 5. WindowsMan95 ”No Rules” 2/5
  Jag förstår grejen. Jag förstår att det vara kul retro och kul. Idén är faktiskt kul. Jag älskar nittiotalet (nästan lika mycket som jag älskar åttiotalet). Men låten håller inte. Då blir det bara tramsigt.
 6. Sini Sabotage ”Kuori mua” 3/5
  Nu blev det lite modernare tongångar med ytterligare en för mig okänd vokalist, som jag nu ändå har läst in mig på. Kan inte säga att jag tokälskar låten men jag gungar med lite ändå. Kanske kan den växa hos mig med tiden.
 7. Mikael Gabriel x nublu ”Vox Populi” 2/5
  Äntligen släpptes den sjunde och sista låten. Kanske den mest efterlängtade. En enorm besvikelse. Jobbigt dunk och tradig rap.

  Slutuppdaterat.

2 reaktioner till “UMK 2024 (inlägget uppdateras)”

Kommentarer är stängda.