Sari Essayah kopierade mig alldeles nyss

Så lustigt. Jag kom hem från kvällsrundan med Blake och slog på tv:n. (Som jag berättade igår så har jag chockerande nog börjat titta på tv!)

Det var presidentvalsdebatt på Yle1. Just då var det kandidaten från Kristdemokraterna och hon sa EXAKT samma som jag skrev på sociala medier några timmar tidigare. Om Israel så klart. Ni kan scrolla och se, om ni är intresserade. Hon kopierade mig helt exakt, så nu drabbades jag nästan av storhetsvansinne.

Det var det här med Israel kontra Ukraina kontra Ryssland kontra islamistvärlden. (De som ockuperar hela världen numera, ni vet, med en massa galna vanföreställningar som vi normalbegåvade förväntas ta till oss och acceptera. Not gonna happen, om du frågar mig.)

Här vill jag då inflika att jag aldrig kommer att rösta på denna KD-kvinna då jag finner henne väldigt skrämmande. (Bedrövliga KD i Finland är inte alls som kosher KD i Sverige. På samma sätt som förfärliga svenska MP inte alls är lika förfärligt här. Ja, ni vet vad jag menar. Man kan faktiskt inte dra likhetstecken. Även om svenska socialdemokraterna älskar sitt ”systerparti” Fatah, som inte är det minsta bättre än Hamas. Allt handlar om att utrota det judiska folket, men inte ens detta kan ju alla bänga människor fatta.) (”Fatta”, ”Fatah”, där fick jag till det nu igen.)

Men hon sa ju exakt vad jag sa. Kanske följer hon mig på sociala medier och blir inspirerad. 😮

Men. Allvarligt nu. Hur SINNESJUKT (mitt favoritord, återigen) är det inte att när man ska välja president i Finland så jollrar man om den minimala lilla landremsan som heter Israel? Denna besatthet kan ju inte vara helt frisk!

Ett litet, litet streck på kartan. –>

Sinnessjukt. (Där kom det där ordet igen.)

Men det talas så klart inte om att vi alla sponsrar dem som vill utplåna det judiska folket. Miljardbistånd år ut och år in och sedan har folk och fä åsikter om hur israelerna hanterar sitt försvar.

Knäppt.

(Mina sociala kanaler är ”publika”, så det är bara att söka på mitt namn för att ta del av godsakerna.)