Tänk om folk kunde knipa näbb om sånt de inte vet någonting om

Jag lyssnade på en podd och blev som vanligt upprörd.
Jag ska inte ens göra reklam för den, men låt oss säga som så att det är en politisk podd där de talar om sådant som händer i vår samtid.
I detta avsnitt tog det bland annat upp Israels medverkande i Eurovision Song Contest (ESC) (så överraskande – människor verkar ju vara besatta av detta ämne).

Det satt en programledare och tre gäster i studion och för det första visste de inte att det heter just ESC. En gäst sa ”Eurovischions schlagerfestival, eller Eurovischion heter det kanske numera”. Samtliga medverkande gjorde stor sak av hur mycket de ogillar denna tävling som kallades ”en styggelse” och ”trams” och allt vad det var.

Det blev snabbt uppenbart att de inte hade någon aning om hur ESC fungerar eller vad ESC har för regler. De var inte helt emot Israels deltagande men de tyckte att det var ”problematiskt” och de – som så många andra oinsatta – jämförde Hamas (d.v.s. ”Palestinas”) krig mot Israel med Rysslands fullskaliga attack mot Ukraina. Dessa begåvade, utbildade annars så intelligenta människor kunde inte skilja på äpplen och päron.

Deltagarlandet Ryssland attackerade ett annat deltagarland. Deltagarlandet Israel försvarade sig mot en bestialisk attack av islamister som vill mörda varenda jude och ta över hela världen och sprida sin sinnessjuka ideologi till vartenda litet hörn på detta sorgliga klot.

De förstod inte att Ryssland och Belarus portades från ESC på grund av att de inte hade ”fria nyhetssändningar” på respektive tv-kanal som skulle sända ESC.
Det är ett villkor.
Ett annat villkor är för övrigt att varje land måste visa samtliga deltagande bidrag men sopiga, dysfunktionella arabstater – som skulle kunna vara med i världens bästa musiktävling – får inte vara med då de inte skulle visa Israels bidrag. Så barnsliga är de.
Ni minns förmodligen inte att när Israel vann ESC för första gången år 1978 (Itzar Cohen med klassikern ”A-Ba-Ni-Bi”) så, just när det stod klart att Israel skulle vinna så avslutade Jordanien sändningen och meddelade att tvåan Belgien hade vunnit. (Apropå att de är så sinnessjukt besatta och barnsliga, menar jag.)

I flera poddar har jag på sistone för övrigt hört att Israel vunnit ESC tre gånger. (Till och med en så kallad ”expert” påstod detta.) Det stämmer inte. Israel har vunnit fyra gånger: 1978, 1979, 1998, 2018.
Det var bara lite bonusinformation.

Självklart ska Israel få deltaga i ESC i år också. Allt detta tröttsamma jollrande om att landet borde uteslutas är bara ett sätt av de besatta att gadda ihop sig mot Världens Jude – Staten Israel.
Det är ju nämligen samma snack varje år. Krig eller ej.
Finner du inte denna besatthet en smula problematisk så lider du förmodligen av ett litet antisemitiskt problem.