Samhällstjänst

Jag har inte gjort lumpen (hur fan skulle det sett ut?) så därför försöker jag dra mitt strå till stacken på andra sätt. Om man kollar i bloggarkivet så hittar man gott om inlägg om hälsa i allmänhet och sexuellt överförbara sjukdomar i synnerhet. Ja, jag tycker ju att var och en ska ta sitt ansvar och kolla upp sig årligen. (För mig är det ju inga konstigheter eftersom jag är en sån där stackare som får till det endast en gång per år…)
Klamydiafallen ökar och ökar och ökar och ungdomarna ligger som aldrig förr – kåta och frigjorda som de är (och det är väl härligt!). Nu vill jag uppmana dem/er alla att sluta bolla klamydian fram och tillbaka mellan er – låt oss utrota denna onödiga könssjukdom!
I dagens moderna samhälle är det mycket simpelt att testa sig. Man behöver inte ens uppsöka läkare – och inte minst: män slipper till och med den helvetiska topsen i urinröret!

Så här går det hela tillväga

1. Du loggar in på minavardkontakter.se och beställer ett test.
2. Inom ett par dagar dimper det ner i din brevlåda.


3. Du läser instruktionerna.


4. När du fyllt röret med minst två timmar gammal urin skriver du dagens datum på klisterlappen. (Damer ska även veva runt med en sticka i kärleksgrottan, men det vet jag naturligtvis inte så mycket om.)
5. Du skickar in provet i det medföljande, frankerade kuvertet.


6. Inom en vecka får du ett mail och/eller SMS om att resultatet kommit. Du loggar in på minavardkontakter.se med hjärtat i halsgropen.

7. Du läser testresultatet.

8. Var testet positivt knaprar du piller i 10 dagar och var det negativt är du ready to go.
Se så. Ut och njut av din sexualitet nu.
Kim Milrell, Klamydia-ambassadör.

17 reaktioner till “Samhällstjänst”

  1. Varför ska urinen vara minst två timmar gammal innan man fyller det i röret och var ska man förvara det under tiden? Denna fråga är extra intressant om man avser göra testet på jobbet? Måste urinen kylas ner under tiden så att man inte riskerar bakterietillväxt? Kan man förvara urinen i kylskåpet på jobbet? Finns inte risken att arbetskamraternas mat i så fall kontaminerar provet?

    1. Ha ha! Nej nej. Du ska helt enkelt inte urinera under minst två timmar. Därefter ska den förstkommande urinen ner i röret! Den måste gona till sig i urinblåsan för att ev. klamme ska synas.

  2. Skönt att du klargjorde spörsmålet om den gamla urinen! Jag såg hemska scenarier framför mig vad som kan hända i vårt lunchrum.
    Kanonbra att man kan beställa test via vårdguiden fast själv kommer jag fortsätta med min vanliga besiktning på SÖS. Det är ju kul att träffa folk också.

  3. Det är inte urinen som måste vara minst två timmar gammal, det är ev klammebakterier (som bor i urinröret och spolas med ut när man urinerar) som måste hinna bli tillräckligt många för att man skall kunna odla dem i laboratoriet.

  4. Vad fint hjärtat!
    Du är en god medmänniska. Så mycket bättre en kärleksfull kalmmeambasadör är, mot en liten kille i gröna kläder som leker krig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *