Samhälle: Sluta jiddra, börja jobba

Det lyxiga tjatet om ”oxveckor” och överlag allt ”åh, jag måste jobba-gnäll” får mig att vilja vomera.
För det första är det ett hån mot de arbetslösa och sjuka och detta blir väldigt tydligt på exempelvis Facebook när den ena vännen gnäller över ”ännu en tung arbetsdag” medan nästa vän ”söker jobb – är desperat”.
För det andra är det tröttsamt för oss som de ”röda dagarna” inte betyder någonting. Vi arbetar hårt hur blodröd dagen än må vara och när vi knappt kan ta semester på grund av (underbart) tung arbetsbörda så hänger ju örfilen i luften när vi tar del av detta jämrande.
För mig var 2010 ett slitigt år med två semesterdagar i augusti och en hel semestervecka i april. Och inga jävla röda dagar. Jag klagar ej, ty jag älskar att arbeta och jag älskar att tjäna cash.
Så skärp er.
Läs också: Stackars mig, jag har ett jobb.

5 reaktioner till “Samhälle: Sluta jiddra, börja jobba”

 1. Nu har ju inte alla lika flådigt arbete som du, Kim. Eller
  är lika starka. Så det kanske inte alltid är riktigt så enkelt som
  du ger sken av att tycka… Sen undrar jag över det här med
  ”ox-veckor”. Jag har aldrig hört uttrycket tidigare, men i år
  verkar ”alla” använda det. Var kommer det ifrån…?

  1. Flådigt my ass. Alla sorters yrkesverksamma gnäller och örona mina blöder.
   De pratade om ox- i Gomorron Sverige – hade nåt med de gamla bönderna att göra (hörde inte så mkt då jag ju jobbade).
   Men de gnällde. Fan vad de gnällde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *