Så länge vi har ”brödköer” ska biståndet ligga på NOLL

Dags för mig att härja lite igen…

På morgonrundan promenerade Blake och jag förbi en så kallad ”brödkö”. Där stod hungriga medborgare och köade för att få mat för dagen.

Det (o)lustiga var att jag samtidigt lyssnade på ett politiskt program (vi har just fått en ny regering) där en ”viktig” tant med irriterande, knarrande röst sa: ”Finland är ett väldigt rikt land. Vi får absolut inte skära i biståndet.”

Men jistanes, du verklighetsfrånvända människa. Så länge vi har ”brödköer” i det här landet så ska biståndet ligga på NOLL. Det är ju en självklarhet.

Vi har minst en ”brödkö” i varje stadsdel och köerna blir bara längre och längre.

Har du ett äpple och hungriga barn – ger du då äpplet till dina barn eller till grannbarnen? Svarar du ”grannbarnen” så är du ju uppenbarligen helt bäng i bollen och då gör jag en orosanmälan.

Nu sitter vi och vilar på väg hem, eftersom mitt ben som vanligt slutade att fungera och nedre delen av ryggen (eller eg. höften) värker som f*n.

Skippar vi biståndet till div. vidriga diktaturer med en massa korruption (inkl. huliganstater där homosexualitet straffas med livstids fängelse eller döden) så kan vi istället satsa på vården. Då slipper folk gå runt och lida i väntan på operation. Då blir de dessutom produktiva medborgare mycket snabbare. Bara en sån sak.

Börja med att skippa allt bistånd till låtsaslandet ”Palestina”, som hyllar terror och död, och vars ledare bara roffar åt sig och lever i lyx.

Kom igen nu! Tänk till lite, för f*n!