Posten är ett skämt – volym 2

Det händer lite väl ofta – något jag skrivit om flera gånger tidigare – att posten kommer fel.
Senast igår, när jag väntade en mycket viktig försändelse, så noterade jag (tack och lov) att den rullstolsbundna grannen på bottenvåningen hade tejpat upp min avi på väggen.
Det gör hon ofta – hon kan ju av förklarliga skäl inte klampa runt i huset och leta efter rätt brevinkast.
Jag ilade iväg och hämtade ut mitt paket och när jag kom tillbaks till hemgatan så mötte jag, av en slump, grannen ifråga. ”Jag ser att du fick ditt paket”, sa hon, och vi pratade ett tag om Postens slarv.
Vi lät säkert som surkärringar, men låt mig påpeka att Posten sysslar med viktiga grejer!
Tänk om grannen varit bortrest i en vecka eller två (alla medborgare har faktiskt inte semester i juli) – då hade min avi legat på hennes hallgolv och jag hade varit förkrossad.
Tänk om min röstsedel hamnat bland en bortrest grannes post! Man kan säga att Posten äventyrar demokratin.
När jag för inte så länge sedan arbetade som webmaster för ett prominent företag så fick jag konstant skivor skickade till mig – skivor fullmatade med bilder och texter som skulle ut på nätet ASAP. Hade de hamnat hos någon bortrest granne så hade jag fått smaka på käppen.
Jag har vid några tillfällen till och med mottagit betalningspåminnelser, vilka chockat mig svårt eftersom jag alltid har haft stenkoll på mina räkningar.
De första gångerna skämdes jag och tänkte: ”men åh, vad jag har blivit slarvig!”
När det sedan hände igen så vände jag upp och ner på min bostad och kunde konstatera att de där räkningarna hade då sannerligen aldrig nått mig.
Antingen så hade Posten slarvat bort dem, eller så hade de hamnat hos någon mindre reko och hyvens granne (på grund av Posten) och så gick det som det gick: skandalösa betalningspåminnelser och onödiga avgifter.
Så, Posten, ni pysslar som sagt med viktiga saker!
Hur svårt kan det vara att förstå att namnet på kuvertet ska överensstämma med namnet på brevlådan?
Det är dagens fråga.
Läs även andra bloggares åsikter om

12 reaktioner till “Posten är ett skämt – volym 2”

  1. Jag jobbade som brevbärare ett år när jag var 16.. jag var paniskt rädd för att stoppa post fel, och kollade och dubbelkollade alltid namnen!! Men efter att ha blivit av med diverse, samt, precis som du, fått posten levererad av grannarna, eller för den delen oxå levererat till grannar, så inser jag att långt ifrån alla funkar som jag!! Borde dom inte dela med sig av sin lön när vi får göra deras jobb??

  2. Vi får ofta grannarnas post. Förut gick jag iväg med posten själv men nu lämnar jag tillbaks det till brevbärarna så att de får besväret med att dela ut en gång till (och förhoppningsvis lär sig). Kanske lättare med lantbrevbärare? Men jag undrar om det är mycket av vår post som försvinner, ibland går det flera dagar utan nåt i lådan.

    1. Det är nog lättare på landet. Kom just på att jag för nåt år sen fick samma vykort två gånger (lade tillbaks det på lådan). Andra gången stoppade jag brevbäraren, som till slut noterade att det enda som stämde var första bokstaven i efternamnet och första i gatuadressen. Vojne!

  3. Du har då en slarvig brevbärare! Han borde tas hårt bakifrån med grovsalt som glid så han lär sig veta hut… Någon jävla ordning ska de va’

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *