Pojkstreck, skadegörelse och hatbrott

Malmös judar har det inte lätt.
Ett attentat mot en synagoga kallas i Sverige ”skadegörelse”.
Det handlar naturligtvis om hatbrott och snart är Malmö, precis som Gaza, Västbanken och stora delar av Mellanöstern, ”Juden free zone”.
– Om det är ett pojkstreck eller om det var riktat mot synagogan, vet vi inte än. Vi håller på att undersöka det, säger kommissarie B-G Nilsson, inre befäl vid Malmöpolisen.
Det går åt helvete med allting och polisen kallar det… Ja, just det, ”skadegörelse”, eller kanske till och med ”pojkstreck”.
God morgon, Sverige…
Länkar: SvD DN Syd AB Exp GP SK

17 reaktioner till “Pojkstreck, skadegörelse och hatbrott”

 1. Jag måste säga att det är mycket tydigt
  ett attentat mot synagogan och inget pojkstreck eller skadegörelse.
  Jag måste säga att Sverige har förändrats till det sämre.
  Snart kommer dessa personer att även utföra attentat mot kyrkor i Sverige, kommer då polisen att säga att det var ett pojkstreck eller skadegörelse?

 2. Välkomna till det nya Sverige !
  Muslimerna i Malmö ( och övriga Sverige ) kommer att inledda samma förföljelse av judar som man gjort i resten av världen i århundraden.
  Det är på väg riktigt åt helvete.

 3. Tobias, igen..
  Nu var det ju definitivt inte så jag menade som du tycks tro!!!! Du är WAY OFF!! Jag bara menade att det finns banne mig fler än muslimer som terrar judar i Malmö och på andra håll.. och muslimer som grupp ska inte behöva ta ansvar så som Anton uttryckte det! Det finns gott om SVENSKAR som är antisemiter i Malmö!!!!!
  Den dan du skulle höra mig uttrycka nåt sånt som du antydde där uppe, den dan kommer helt enkelt aldrig att infinna sig, EVER!!!!
  OK???

 4. Glöm inte; det är bara hatbrott om det är någon tärande grupp som drabbas. Om det är judar eller kristna så är det pojkstreck.

 5. Problemet löser sig förhoppningsvis när SD kommer in i riksdagen. Det politiskt korrekta ryggdunkandet på Islam måste upphöra.

 6. Bitten,
  Ber om ursäkt för mina antydningar. Jag är bara så jäkla trött på den antisemitiska vind som blåser över sverige. Du har helt rätt i att det är fel att beskylla muslimer för alla dåd mot judar i Malmö – det har blivit ok att hata judar bland många. Medias rapportering, med Aftonbladet i spetsen, bär stor skuld till detta. För att inte tala om Ilmar Repalu…

 7. Tobias… Det är ok.. jag blev bara så ställd eftersom jag trots att jag inte är född jude har varit det i själ och hjärta sedan jag var liten!!! 🙂 Det kunde ju inte du veta och kanske min kommentar såg ut som något helt annat än den var!!! 🙂 Egentligen är jag ju GLAD för din kommentar!!! 🙂 Lite chockartat att bli föremål för den bara!! Vänner??

 8. Kolla in den här bloggen http://www.zaramis.nu/blog/2010/07/23/skadegorelse-mot-synagogan-i-malmo/comment-page-1/#comment-41580
  Jag har kommenterat där, men det är väl inte säkert att jag får komma till tals på vederbörandes blogg så därför vill jag gärna skriva här också:
  Antisemitism är inte något marginellt i Sverige. Det är bara någon vecka sedan Stockholms ortodoxa rabbin blev överfallen av några trevliga vänsternissar i Stockholm. Efter incidenten med Ship to Gaza fick de ha poliseskort hem från synagogan på fredag kväll – eftersom det fanns en tydlig hotbild från (host) fredsaktiviter… Judiska församlingens lokal i Helsingborg har blivit brandbombad vid ett antal tillfällen. Min dotters pojkvän blev nedslagen och sparkad bara för att han var ihop med en judisk flicka. Listan är lång! Att påstå att antisemitismen är marginell i Sverige är verkligen ett underligt uttalande – marginell i jämförelse med vad då? Möjligen jämfört med hur det var under andra världskriget! Bryr du dig någonsin om att läsa kommentarer till tidningsartiklar? Hur ofta läser man inte antisemitiska yttranden – även när det gäller sådana nyheter som inte har ett dugg med Israel att göra? Du skriver att antisemitismen är marginell i Sverige och har liten betydelse som helhet. Liten betydelse för vem då, undrar jag? Tror du att det har liten betydelse för dem som tvingas lämna landet eftersom de inte längre känner sig trygga här? När mina döttrar ska gå ut, vågar de inte längre bära en Davidsstjärna, av rädsla för att bli överfallna. DET är verkligheten i Sverige i dag.

 9. Antagligen någon aktivist på vänsterkanten som gjort det. Sånna som åker med skepp till Gaza och påstår att man är fredliga. (my ass)

 10. Jag blir alltid lika förvirrad över extremvänsterns antisemitism då judendomen till stor del består av reformerad verksamhet. Vilket innebär lika rätt för män och kvinnor (kvinnor för bära religiösa ting som kipa, tallit. samt utföra samma ritualer, torah läsning osv). Samt så ger de stöd till homo-realtioner och många reformativa rabbiner utför välsignelser vid vigslar av samkönade par.
  Är det inte dessa reformeringar som vänstern kämpar för? När får vi höra om homosexuella islam-viglsar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *