”Om Israels flagga visas på mitt arbete, kommer det att bedömas annorlunda”

Hej Kim,

Jag heter Barak och jag har ett litet företag som utvecklar spel och applikationer här i Israel. Jag har rest mycket och sett många platser – jag har även släkt i Tyskland och Belgien.
Jag undrar ofta: Hur skulle världen se ut om inte Israel fanns?
Skulle det vara en bättre plats? Eller kanske de som leder attackerna mot Israel (för sin egen vinning för att rikta uppmärksamheten bort från deras egen korruption, etc.) kanske bara väljer ett annat villebråd…

Jag är inte religiös. Bortsett från att jag respekterar dess traditioner är judendomen inte så viktig för migbortsett från en viss respekt för dess traditioner, men jag äter både griskött och annat som jag vill.
Jag uppfattar mig själv som en logisk och vetenskaplig person – och framför allt: Att leva och låta andra leva, att försöka vara en god granne i mitt hus och att hjälpa till när jag kan.

Och givetvis älskar jag videospel – jag gillar att spela och att utveckla dem. Det är min passion och det gör mig ont att veta att när jag är stolt över mitt arbete och släpper det på den globala marknaden måste jag fundera på om jag ska sätta en israelisk flagga på produkten – om jag gör det kommer folk att bedöma det jag gör på ett annat sätt.

Jag gillar inte politik, religion eller något annat som ska skapa debatt i den här typen av frågor, men när folk ser att Israel har anknytning till något blir det otrevligt.
Dessutom verkar det i mina ögon som om det är en ny trend att hata Israel och stödja palestinierna – det är det som är ”inne” nu. Jag tycker att alla homosexuella som engagerar sig i denna fråga ska försöka leva i Palestina som öppet homosexuella (några av mina närmaste vänner är homosexuella, så tro inte att detta är riktat mot dem J)
Jag har en känsla av att de flesta gillar att vara en del i en gemenskap (och därmed behöver de inte behöver tänka och fatta beslut själva).

I vilket fall som helst så är det sådana som du, några få, som är ett svagt men hoppfullt ljus för mig. Jag hoppas att Gud (eller vad det nu är som styr denna sjuka värld) ger dig styrka att fortsätta göra det.
Om du någonsin kommer tillbaks till Tel Aviv så är du mer än välkommen att bo hos mig i min blygsamma lya. 🙂

Jag beklagar detta långa brev. ’May the force be with you’ och tack för att du lyssnar och gör det du gör.

Cheers
Barak

Översättning: Ingrid Olsson.
Read this letter in English. 

En kommentar till “”Om Israels flagga visas på mitt arbete, kommer det att bedömas annorlunda””

Kommentarer är stängda.