När blev det fult att ”söka” något?

Jag sitter inloggad på diverse communitys mest hela dagarna. Jag är inte så aktiv men jag är inloggad och har således en ”öppen dörr” för en potentiell friare (tänk SATC: ”She is out there!”).
Vad som slår mig är, förutom hur otroligt otrevliga människor har blivit och hur mycket yta och lite innehåll de är, att de flesta av dem inte ”söker” någonting. Japp, detta har de fyllt i eller till och med skrivit själva.
Söker inget just nu.
Av någon anledning har det blivit fult att söka någonting, ty det betyder att man inte har allt man önskar i livet. Det betyder att man inte är fulländad och fulländad och 100% nöjd med tillvaron ska man vara. Annars är man en loser.
Klart de söker. Vad de söker är en annan sak men visst tusan söker de någonting. Varför skulle de annars fråga vad andra söker? Varför skulle de annars sitta inloggade dygnet runt? För att bara hänga? I don’t think so. Och varför cruisar de varenda krog i stan så fort de får chansen, och skannar av besökarna i jakt på gud vet vad?
Det kanske är det som är grejen; kanske söker de ingenting. Kanske jagar de istället. De kanske inte är sökare – de är jägare.
Hmm.

10 reaktioner till “När blev det fult att ”söka” något?”

    1. De jagar kanske varandra.
      Och eftersom en jägare inte vill bli jagad så blir det aldrig något åka av för någon.

  1. De är bara rädda för samhällets hån… Jag kanske inte ska säga något iof. När vi var och handlade för någon dag sedan såg jag en snubbe som plockade på sig minimalt av allting han hade i korgen. Då tänkte jag instinktivt: ”Jaha, jag bor ensam och behöver inte så mycket”. Efter det så hittade vi sådana produkter hela tiden. Produkter som alltså skriker ”Jag är ensamstående och bor ensam”. Exempel kan vara en mini, mini matberedare eller när någon köper ett bestickset bestående av 1 kniv, 1 gaffel och 1 sked.

  2. Ja! Precis så är det ju! Det är fan aldrig någon som letar. Såvida det inte är nyandligt sökande för då jäklar är fiiiiiint att söka. Man får inte söka gud och inte en partner. Men stenar och probiotiska medel får man söka.
    Har vi en spaning på gång?

  3. Ooopppsss… ”jag söker inget” på en dylik community, men du har rätt, herregud så jag letar. ;o)

Kommentarer är stängda.