MTV osv.

Ikväll har jag gjort något jag numera gör ytterst sällan – jag har sett på MTV. Mer exakt MTV Europe Music Awards från Köpenhamn.

Jag sörjer verkligen tiden då jag hade MTV på i bakgrunden hela dagarna. Numera har musiken på denna kanal fått en ynklig liten biroll bland en massa dejting-, pimpa hit och dit- samt gör-så-idiotiska-saker-som-möjligt-program.
Dödsstöten kom när de valde att göra MTV till en mer eller mindre lokal kanal. Vad är då meningen med hela MTV?
För att inte tala om censuren. Efter att Madonna och andra trotsiga damer härjade loss och blev tillrättavisade under hela 80- och 90-talen visar de nu fler än ett program där vuxna (till åldern, uppenbarligen inte till sinnet) karlar visar både dase och tillbehör. Galet.
Sedan kan jag heller inte förstå vitsen med att de på Awards-ceremonier tillåter sina programledare att säga “fuck” gång på gång när de ändå klipper bort det i repriserna de kör mer eller mindre dygnet runt veckan därpå. Varför ha det i manuset då?
Å andra sidan – jag har blivit en oldie but goldie. Den mesta musiken som spelas nu är sådant jag kallar hiphopcrap, så jag tillhör så klart inte målgruppen. Men visst var det fint med musik med härliga melodier?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *