Media jiddrar om träd men ignorerar rehabiliteringscenter för barn

Medan svenska tidningar koncentrerar sig på att skriva om ett stackars träd (som de dessutom försöker framställa som libanesiskt, fastän det är israeliskt) så kan jag ju berätta för er att en av raketerna som Hamas avfyrade mot Israel i helgen träffade, och totalförstörde, ett rehabiliteringscenter för barn. Hade tidpunkten för detta terrorattentat varit en annan hade hundratals barn skadats eller dödats.
Men men, svenska pressen tiger. Och skriver om träd.
Läs mer på Sderot Media Center.


Foto: Noam Bedein
Länkar: SvD DN AB
Japp, jag är verkligen på g idag, på grund av irritation och frustration.
Uppdatering för er som fortfarande gapar:

Israel har inte korsat gränsen till Libanon

FN:s fredsbevarande styrkor har nu erkänt att israeliska militära befann sig på den motsatta sidan av gränsen då eldstriden med libanesiska trupper började.

Läs mer här.

11 reaktioner till “Media jiddrar om träd men ignorerar rehabiliteringscenter för barn”

 1. Tja, attacker mot militära mål är legitima, och drar därför inte mediuppmärksamhet. I och med den totala värnplikten i israel så finns det inte något annat än militära mål där, alla är en del av den israeliska krigsmakten.
  Synd bara att attacken var dåligt timad.

 2. Din förra kommentator.. Lost for words.. det är bara förnamnet för vad jag känner!! Man BORDE inte bli förvånad, men nånstans är jag ändå glad att jag fortfarande förmår att känna förtvivlan och häpnad över den typen av människors sätt att uttrycka sig!! Jag är dock också glad åt att jag tror på karma!!!!

 3. Kim – håller helt och fullt med dig. Svensk media väljer kategoriskt bort vissa nyheter vad gäller mellanöstern konflikten. Det är främst sådana nyheter som ställer Israel i något positiv dager. På BBC framgår tydligt att trädet var på Israelisk mark och att Libanon öppnade eld först (enligt FN). En annan nyhet som inte följdes upp i Svensk media igår var att Israel helt samarbetar med FN vad gäller granskningen av Ship to Gaza händelsen. Däremot väljer man att göra en stor grej av att Israel avvisar 400 barn till gästarbetare. Något som enligt mig mer är en inrikespolitisk nyhet. Väljer israel att besvara eld från något grannland så görs Israel till angripare i rubrikerna.
  Israelisk politik skall med rätta kritiseras men Svensk media har en hel del att lära vad gäller sin opatiskhet!!!

 4. Fantastiskt med människor som Anders Troberg ovan. Kan läsa och skriva men ändå inte använda sin hjärna.
  Palestinakramare som förespråkar barnamord är alltså det senaste, makalöst.

 5. Det är bara bra att du publicerar kommentarer som den av kärleksfulla Anders här, så att han öppet kan få göra bort sig med sin nyanserade bild. Kan det vara så att du jobbar på Aftonbladet Anders?

 6. Din javla lognare. Nasta gang du sjalv laser nagot i media sa ska du kanske inte tro pa det, utan analysera det, speciellt nar du om citerar o sprider logner.
  Tradet var visst pa den libanesiska sidan, o en israel kom over pa den sidan for att hugga ner det.
  Har ar videon som bevisar det, din javla hasbara journalist. Man ser hur ni anstranger er med att sprida logner over hela natet. Det galler dig med Terese, anvand din javla hjarna.
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/7925870/Israel-cuts-down-tree-that-caused-clashes-with-Lebanon.html

 7. Kolla på google-earth. Gränsen går inte vid staketet utan längre ifrån. Staketet har byggts vid en väg för bekvämlighetens skull dvs på Israelisk mark. Libaneserna tolkar gränsen vid staketet vid vilken den INTE ligger.
  Slå upp blåa linjen i google-earth.
  Återigen var det alltså icke läskunniga muslimer som anföll.

Kommentarer är stängda.