Madonnas studioalbum, rankade från 14 till 1: #11

Nedräkningen fortsätter och vi är nu framme vid Madonnas elfte bästa album: Hard Candy. Jag gillar ju inte den här typen av ”urban” musik med hip hop-influenser, men det finns många bitar på denna LP som jag uppskattar.
”Candy Shop” svänger och ”Heartbeat” är bra. ”Miles Away” är en underbar, typisk Madonnaballad om långdistansförhållanden.
Det var här som Madonna slutade vara en ledare och blev en följare. Tyvärr. Nu följde hon trenderna istället för att skapa dem, och samarbetade med låtskrivare och producenter som redan ”peakat”. Och vem kommer ihåg Justin Timberlake idag?

Bästa låt: ”Spanish Lesson” (kontroversiellt val, jag vet, kära M-älskare, men så är det)
Sämsta låt: ”She’s Not Me” (denna var klurig, då jag egentligen inte ogillar någon låt på detta album, jag bara älskar dem inte)

Jag var lite mer positiv till Hard Candy när det begav sig.