Jag skäms över min feta lön

I natt sov jag för första gången på flera år med öronproppar.
Så himlans underbart.
Jag började med proppar när jag i början av decenniet som snart är slut var tillsammans med en man som bodde i ett hus intill en stor väg; proppar var ett måste.
Sedan slutade jag av någon anledning. Det är ju helt underbart med total tystnad, ja till en början riktigt hör man tystnaden, men när chocken väl lagt sig så är det bara skönt.
Jag vaknade dock av att Sebbe rusade till dörren när tidningsbudet skramlade. Klockan var halv fyra och jag kunde inte somna om, så jag drack kaffe och läste dagens tidningar.
Därefter tog vi en riktigt lång promenad och det var tyst, mörkt och relativt folktomt – dvs ljuvligt.
Var på jobbet redan 06:23 och här sitter jag nu – redo för denna åttadagarsvecka.
Ja, jag jobbar hela julen och det kommer märkas på mitt konto imorgon. Jag får tidernas fetaste lön och den är så otroligt enorm att jag nästan skäms en smula. Jag känner att jag inte förtjänar alla dessa pengar. Väldigt jobbig känsla.

16 reaktioner till “Jag skäms över min feta lön”

 1. Men vad jobbigt med mycket lön.. Jag får inte lön förrän nästa månad!! Så jag byter gärna mina 2 veckors A-kassa mot din inkomst!! :-)) Du skulle trivas här uppe… Total tystnad.. Du skulle verkligen må gott av att sitta i en stuga utan el och lyssna till sprakandet från en brasa.. MYSIGT!! 🙂

  1. Det låter verkligen ljuvligt (ja, det med brasan alltså).
   Jag ska nog tänka tillbaka på mina arbetslösa dagar och njuta lite extra av slantarna.

 2. Du ska inte skämmas, njut av kontot och siffrorna som där står.
  Kan en lön bli ”otroligt enorm”? Du gör en nyfiken på hur dina preferenser ser ut när det handlar om sekiner och när det blir sådana kraftuttryck för något som man inte kan få för mycket av. Ja, jag är omättlig… mina löner är ok, men nog skulle jag ta emot lite mer… (;-)

 3. Vad skönt att se att man inte är själv som njuter av tystnaden som öronproppar ger. Hur skönt som helst att plugga in dem och verkligen höra hur omvärlden stängs ute allt med. Det blir verkligen knäpptyst när man har pluggade in dem riktigt djupt i öronen. Man känner sig som i en alldeles egen liten värld. Sover själv jämt med öronproppar. Började när jag bodde i studentkorridor och sen så har jag bara fortsatt med det av rena vana. Händer även ibland att jag pluggar in propparna i öronen när jag sitter på kontoret och verkligen behöver koncentrera mig.

  1. Ja, det är ljuvligt. Jag har lust att köra in dem i öronen när jag åker tunnelbana; tänk så skönt att slippa allt jidder!

 4. @Kim
  Testa öronproppar nästa gång på tunnelbanan. Hur skönt som helst att slippa höra allt. Kan verkligen rekommendera det. Så skönt att slippa alla oväsen och gnisslade bromsar. Använder man dessutom apotekets hudfärgade öronproppar syns det inte heller.

Kommentarer är stängda.