Igår & idag

Bokreleasen var trevlig. Blev mycket positivt överraskad av Tiina Rosenberg. Hon var jättetrevlig och rolig. Skäms lite över att jag gått på medias beskrivning av henne som rikets häxa nummer ett. Köpte hennes bok; L-ordet, mest för att jag aldrig läst en queerig bok skriven ur ett lesbiskt perspektiv.
Jerker Dalman, som släppte boken Extra Allt, var så rar, så rar. Man kan inget annat än tycka om honom. Han var trevlig också, och visade sig ha samma humor som jag. Han bjöd mig på ett seminarium på fredag. Köpte även hans bok, mest för att jag aldrig läst en tecknad bok (överhuvudtaget) med träffsäkra, humoristiska texter.
Unni Drougge, 50, spanade in min bringa.
Efteråt träffade jag lite snabbt Hundvakten med vänner. En halv drink hann jag med innan de senaste dagarnas tidiga morgnar på UTV gjorde sig påminda. Som jag har sovit. Skönt att känna sig utvilad. Vaknade av att Sebbe låg på rygg med baktassen mot min axel. Framtassarna så där haraktigt uppdragna över den egna bröstkorgen. Baktassen for fram och tillbaka i snabb takt och han skällde med stängd mun. Han drömde väl att han var ute och jagade harar.
När vi nyss var ute och spatserade mötte vi en man på 80+ som bor i samma trappuppgång. Han var helt klädd i ljusblått och vi diskuterade hundar ett slag. “Tänk om alla människor kunde vara lika positiva som hundar är”, sa han. Jag höll med. När pratade jag med en man på 80+ senast? Typ aldrig.