Hur kan ni vara så fantastiskt blåsta?

Idag startade Stockholm Pride och tidningarna svämmar över av artiklar.
Tyvärr råkade jag återigen läsa kommentarerna (se länkar nedan) från medborgarna och de får mig som vanligt att vilja emigrera. Hur kan människor i detta upplysta samhälle vara så korkade och fördomsfulla? Det är dagens fråga.
För två år sedan skrev jag ett inlägg med titeln Jag svarar svenska folket. Jag rekommenderar det.
Och så angående alla bilder på hysteriskt klädda människor i pressen (med all respekt – jag älskar er) så kan vi konstatera att de allra flesta bögar (och flator och drugor och bis) är lika tradiga som jag – klädda i jeans och t-shirt sitter vi hemma om kvällarna och ser dokumentärer på webb-tv, medan vi drömmer om tvåsamheten. Okej?
Some people are gay – get over it.
Länkar: DN DN DN SvD SvD SvD SvD AB AB Exp DN DN DN Syd DN DN SvD SvD SvD AB SvD SvD SvD DN DN AB Exp SvD

70 reaktioner till “Hur kan ni vara så fantastiskt blåsta?”

 1. Tack jag märkte att Pride ger upprörda känslor och genererar OTÄCKA kommentarer. Skrev ett inlägg idag på min blogg – och vissa kommentarer kunde jag inte publicera för de gick ut på mer eller mindre dödshot mot homosexuella. Det är ju inte klokt…
  Gillade ditt inlägg Jag svarar svenska folket MYCKET! 😀

 2. Hej!
  Jag tror det handlar om att det är locket på i allt för många frågor i Sverige. Om man är emot tex adoption för homosexuella så blir man homofob oavsett hur man resonerar eller diskuterar. Den typen av tankesätt genomsyrar många av debatterna i Sverige oavsett ämne. Det finns helt enkelt inte diskussionsutrymme vilket frustrerar folk som istället tar till brösttoner och många gånger överdriver i sin anonymitet på internet.
  En fråga jag ställt mig angående pride-festivalen är följande. varför hålls den gång på gång i Stockholm. Jag trodde i min enfald att man genom festivalen ville öka folks tolerans och nå ut till den breda massan med ett budskap i stil med ”vi är också helt vanliga människor”.
  Istället har det blivit en isolerad händelse för klubben för inbördes beundran. Där folk bosatta i Örebro inte bryr sig och Stockholmare antingen flyr sin stadsdel eller helt enkelt ser på det som nån slags vattenfestival.
  Detta är självklart bara min syn på festivalen.
  Har för övrigt ingen lust att skriva i min epost. Hoppas det inte hindrar publicering av mitt inlägg.

 3. Homofober, Rasister och mobbare.. samma skrot och korn, och dom kan snurra runt sina argument tills fan kommer och avlöser dom, eller maskera det bakom ett korrekt språk och rumsrent uttryckssätt (som kommentatorn i Jerrys blogg idag) dom är vad dom är i alla fall!!! Skamligt är vad det är!!!

 4. @Bitten
  Det var lite den här attityden jag försökte visa på i mitt inlägg. Det kvittar vad folk har för språk eller uttryckssätt, är man skeptisk eller har fel åsikt så är det bara en charad man sätter upp för att framstå i bättre dager. Egentligen är de minsann visst homofober, rasister och mobbare. Fram för en öppnare dialog där folk är beredda att lyssna och samtala med varandra.
  Jag skäms lite för mina inlägg nu. Då jag mer eller mindre är rädd för att strax bli stämplad som homofob eller dylikt. Det är inte roligare att bli stämplad som rasist eller homofob än det är att bli kallad bögjävel.

 5. @Kim
  Tack för informationen. Jag är varken särskilt påläst eller initierad i frågan om preide-festivalen. Det är bara så tröttsamt att se bådas sidorna snabbt gripa efter tillmälen och epitet man kan trycka ner i halsen på den ”andra sidan”.
  Jag uppskattar öppna diskussioner där folk tillåts att ha olika åsikter utan att man för den sakens skull måste bli ovänner. En diskussion på en blogg eller ett forum kan vara riktigt uppfriskande med rätt personer. 🙂

  1. 🙂 Absolut uppfriskande.
   Poängen är att alla är inte heterosexuella och samhället är superheterosexuellt så låt nu de icke-heterosexuella ha sin lilla vecka i fred. Lite så. Väldigt kortfattat…
   Och sen att media naturligtvis speglar det extrema – det är ju naturligt. Vi skulle kunna skapa en site som speglar allt det extrema heterosexuella också.
   Ja, ja, du förstår nog.
   🙂

 6. Ja ja ja, frihet och annat skräp. Men vart pengarna tagit vägen? I allmänhet är det skattebetalarnas pengar……..

 7. Citat
  ”Tyvärr råkade jag återigen läsa kommentarerna (se länkar nedan) från medborgarna och de får mig som vanligt att vilja emigrera. ”
  ____________________________________
  Och vart ska du emigrera? =D hahaha! Jag är invandrare och innan jag kom till Sverige så både jag i följande länder: Albanien, Grekland, Frankrike och Tyskland! …SEN kom jag till Sverige!
  av alla de länder jag bott i så är Sverige det mest QUEER-toleranta och HOMO-toleranta landet! utan jämförelse! i många förorter i Tyskland (i Tyskland bor fler turkar än tyskar nästan) så kan man bli utkastad medan polisen ser på från butiker om man tex visar att man är ett homosexuellt par… i Frankrike samma sak… i Albanien vet folk inte vad ”Queer” är – och får de veta det så får du löpa gatlopp… i Grekland så ser man bögar som nån sorts ”låtsastjejer” som ska klä ut sej till flickor och bli pumpade i röven på fängelset… =) ungefär så..
  Jag tycker själv att homosexualitet är sjukt, men jag bryr mej inte om dem så länge de inte står och propagerar utanför min port.. men de lär inte göra det i mitt bostadsområde av lätt insedda skäl…
  men som sagt.. om du vill undvika MER motstånd mot din homoläggning – stanna då i Sverige =D

  1. Det är ingen som vill ”propagera”. Jag vill bara – precis som du – lever i fred och frihet som den jag är, och med samma rättigheter och skyldigheter som du har.

 8. ska bara tillägga att jag har bott i Sverige i tio år cirka. Pratar svenska nästan utan brytning och har en bra utbildning och jobb.,… men VISSA alltför ”västerländska” saker har jag svårt att ta till mej… det ena är att man gör upp TIDER för när man ska besöka varandra,, typ ”kom till mej klockan 18:00 då har vi middag… i hemlandet säger vi: ”vi äter middag ungefär klockan sex kom förbi när du vill” och sen ramlar folk in hela kvällen… (pratar om barnfamiljer inte ungdomsfester alltså),,, å den andra grejen jag har svårt att ta till mej är de här med Pride och HBTQRFSL-frågorna som ska snackas om ständigt! …. jag tycker (på fullt allvar) att de ska va glada att det ens är lagligt! =) … lite som med knarket i Holland alltså.. var tyst och rök din joint diskret… showa inte allför mycke med ditt Haschish – för annars kanske ett förbud införs inom en snar framtid… =)

 9. Showa?? Nåja, Pridefestivalen kan man väl kalla för show… men du Marco menar väl i princip att gay-par ska stanna innanför hemmets dörrar om dom vill gå hand i hand, typ?? Något som anses fullt normalt för hetero-par att göra offentligt!! NÄR ska ”folk” inse att det är INGEN SKILLNAD på att vara ett par om man är gay eller om man är straight, och SJÄLVKLART borde exakt samma ”regler” gälla!! Jag fattar ärligt talat inte vad som är så svårt att förstå med det??? Och då kan jag ju tillägga att jag är 100% straight, så jag talar inte i ”egen sak”… för mig är det bara fullständigt obegripligt att man inte bara låter människor vara dom dom är!!
  Och för dom som nu vill sticka upp näsan och hävda att då ska homofober, rasister och mobbare OCKSÅ få härja fritt, så svarar jag NEJ, för dom trakasserar andra människor!! Det är skillnad!!

 10. @Marco Diamani
  Så du tycker att det är rätt som det är i länder där det är olagligt att vara eller visa att man är icke heterosexuell?
  Med samma argumentation som du använder så ska väl du som icke svenskfödd här i Sverige enbart vara tacksam att det är lagligt för dig att leva här. Du ska bara leva i det tysta och inte dela med dig av dina åsikter offentligt. Du ska inte heller få sprida information om hur människor i andra länder misshandlas och torteras pga sina politiska åsikter och därför skulle vara behjälpta av att få komma till ett land som vårt. Gör du det kan din vistelse här bli olaglig inom en snar framtid.
  Är detta ett samhälle som du skulle vilja leva i?

 11. Sa lange gayrorelsen anvander begrepp som ”homofober” sa kommer jag for alltid att hata den, och samtidigt alltid vara helt oberord av faktumet att folk har sex med folk av samma kon, ibland eller uteslutande. Hade jag sjalv varit gay sa hade jag aldrig nagonsin velat ”komma ut” med detta i just det har gayrorelsealskande landet, da jag inte vill bli forknippad med ointelligenta, kravande och intoleranta hycklare som uppenbarligen alla oppet homo- eller bisexuella manniskor ar i detta land.
  Jag forvantar mig att denna kommentar inte kommer att publiceras, da den saklart gar emot Det Officiella Budskapet som alla bor eller ska folja i detta land, annars har de en fobi mot nagot som egentligen ar jattenajs. Det ar ju upp till alla heterosexuella i detta land att inse det behagliga och skona med gaysex och gaylivstilen, for den ar ju harmlos och bra i sig, bara det att vi ar for dumma for att inte inse detta, tack vare varan ”fobi”, som kan vara mer eller mindre utvecklad. Snalla svenska gaystaten, bota mig! (stark ironi, jag ar frisk och kry)

 12. Här gick diskussionen vild. Förstår inte riktigt folks fokusering (i kommentarerna på artiklarna du hänvisar till) över de färre än 50 som är rätt så nakna i paraden. Arrangörerna räknar med 29950 andra som också traskar med. Kanske vore en idé för en del av dem som kommenterat att titta förbi innerstaden på lördag och se om de lyckas få syn på nått naket…
  Och till dem som vill ha en heterofestival med heteroparad, vad väntar ni på? Pride startades av hbt-människor. Hundratals om inte tusentals frivilliga lägger ner mängder av tid för att det ska fungera. Det är bara att spotta i nävarna och sätta igång!

 13. @Vladimir Ilyich Ulyanov
  Har du kommit ut som heterosexuell? Har du det så blir du ju förknippad med ointelligenta, krävande och intolleranta hycklare som uppenbarligen alla öppet heterosexuella människor är i detta land. Eller?
  Varför är man ointelligent, krävande och en intollerant hycklare om man anser att man ska få leva som öppet gay på samma villkor som hetrerosexuella lever?
  Det förekommer absolut heterofobi bland öppna HBTQ-personer och det fördömmer jag lika mycket som den homofobi som finns bland icke HBTQ, men att bunta ihop alla och påstå att de är krävande och intolleranta hycklare är väl snarare ett tecken på att du är ganska dåligt insatt i debatterna som förs. Utan att ha några som helst fakta att luta mig mot så vågar jag påstå att heterofobin bland HBTQ är betydligt mindre utbredd än homofobin bland icke HBTQ.

 14. Richard och Kim – jo jag vill leva i ett intolerant och traditionellt samhälle. Dvs intolerant mot sexuella avvikelser som homosexualitet och incest tex….
  Att jag bor i Sverige har inget med saken att göra, för ni säger ju att ni har demokrati – och då är det ju inget som går emot eran ideologi att progagera för en ÄNDRING AV LAGAR OCH VÄRDERINGAR! eller hur?
  ni har valt ett system där majiteten ska bestämma, men minoriteten får uttrycka sin åsikt utan att dessa åsikter ska stämplas som ”fel åsikter”… det är bara DETTA SVENSKA SYSTEM som jag lever efter!
  min åsikt är inte sämre än eran! och majoritenens uppfattning om vad ”demokrati” är, kan växla i ett sånt system!
  dvs en dag kanske majoriteten ser likadant på ”rätten” att få adoptera barn för homosexuella, som ”rätten” visa röven offentligt tex……
  moral och vad som är lämpligt är inget ni svenssons har monopol på! =)

 15. @Marco Diamani
  Då antar jag att du även vill leva i ett samhälle som är intolerant mot personer med annat ursprung än svenskt eftersom det traditionella svenska samhället var mycket fientligt mot avvikelser som tex just annat ursprung än svenskt.
  Du har helt rätt i att i en demokrati är det fritt fram att propagera för en ändring av lagar och värderingar. Det är en av gayrörelsens uppgifter, och denna rättighet har jag aldrig argumenterat emot.
  Att jag sedan tycker det är enormt underligt är att människor inte kan dra lärdom av egna erfarenheter av omgivningens fördomar är en annan sak. Precis som jag som homosexuell är (eller iaf borde vara) mer tolerant mot människor med en annan livsstil än min, med ett annat ursprung än mitt etc, så borde även du som icke svenskfödd i Sverige vara mer tolerant mot tex mig som homosexuell. En människa med ett sunt förnuft och en någorlunda väl utvecklad tankeförmåga borde kunna dra en sådan parallell.
  Jag har inte heller hävdat att min åsikt är bättre än din, jag har använt mig av ditt sätt att resonera och argumentera för främlingsfientligheten i Sverige för att förtydliga hur absurd jag tycker din åsikt är.
  Vad moral och lämplighet har med min homosexualitet att göra förstår jag inte. Homosexualitet innebär att två personer av samma kön kan älska varandra. Sedan när blev kärlek mellan två människor omoralisk eller olämplig?

 16. Richard säger det allt handlar om:
  ”Homosexualitet innebär att två personer av samma kön kan älska varandra. Sedan när blev kärlek mellan två människor omoralisk eller olämplig?”
  Jag är född som jag är och jag tänker fanimej inte ta all skit längre från människor som inte vet vad det handlar om. Jag är inte tyst längre och lyssnar på de som kallar mig för alla möjliga namn, min rädsla att inte duga inför sådana människor är försvunnen och min stolthet över att kunna älska en människa det allra viktigaste oavsett vad de inskränkta tycker om detta. AMEN!

 17. Richard:
  ”Vad moral och lämplighet har med min homosexualitet att göra förstår jag inte”
  __________
  att DU inte förstår en sak betyder inte att den är mindre giltig.
  ”Då antar jag att du även vill leva i ett samhälle som är intolerant mot personer med annat ursprung än svenskt eftersom det traditionella svenska samhället var mycket fientligt mot avvikelser som tex just annat ursprung än svenskt.”
  __________
  När sade jag att jag vill leva i ett ”tyiskt svenskt samhälle” ??? jag skrev bara att jag bor här och kan använda eran ”demokrati” till att förändra landet i den riktning jag ösnar…
  ..och förresten skrev jag heller aldrig att jag är för demokrati… jag skrev ”ni har säger ju att ni har demokrati”…..
  Jag är ingen demokrati-förespråkare! Jag är från en klan, en stor familj, och vi använder våra kontakter och våra företag för att få våra vilja igenom… =)

 18. Richard – och jag vill leva i ett samhälle som är intolerant mot BETEENDEN!!! inte mot etniska folk!
  dvs intolerant mot incest, homosexualitet, nekrofili, zoofili, otrohet osv osv…..
  ”NOLLTOLERANS” är ett positivt ord för mej! =)
  men din hårfärg ger jag fan i! de har inget med dina HANDLINGAR att göra… ”homosexuella” ska ha samma rättigheter som normala människor – ALLTSÅ DE SKA HA RÄTT ATT GITFA SIG OCH SKAFFA BARN MED NÅN AV MOTSATTA KÖNET!
  EXAKT SOM ”HETEROSEXUELLA”…. =) svårare än så är det inte…

 19. Kim: du skriver ”tack” hela tiden… nåt som förvånar mej med er svenssons är att ni tror att en ”diskussion är vunnen” för att man skriver argument som MAN SJÄLV tycker låter ”förnuftigare”..
  Ni tror också att ni ”får rätt” genom att skriva spaltkilometer text om hur dumma ”homofober” är….
  då har ni inte ens fattat att det finns många som inte ens erkänner ordet ”homofob” i sin vokabular som ett giltigt ord…
  Anledningen att JAG skriver här, är att visa er att ni aldrig kan ändra andras åsikter.. så varför irritera sig på dem?
  jag anser att allt NI skriver är helt vansinnigt – men ändå bryr jag mej inte! det är erat eget problem om ni vill fortsätta att tro på era egna fantasifoster…. =)
  för mej blir bara världen lite mer spännande när det finns knäppisar som säger bakvända saker i stil med ”homosexualitet handlar om kärlek”…
  sure! om jag sätter på min syster är det ”kärlek” då??? knappast!!
  sätter man på nån som inte ska sättas på (tex nån från samma familj eller nån av samma kön) – så har det INGET med kärlek att göra!
  vill ni visa er ”KÄRLEK” – bli då voluntärer och hjälp svältande barn! krama dem och mata dem! på olika förfallna barnhem i världen!
  att bilda FAMILJ är en HELT annan sak! det handlar om att en man gör en kvinna med barn och sen stannar hos sitt eget barn och sin egen kvinna, ser till att de är trygga, varma och har det bra!
  Lär er det och sluta fundera så javla mycke på er egen sexualitet och andras åsikter om den!
  HEJDÅ! =)

 20. @Marco Diamani
  Jag kanske borde varit mer tydlig när jag skrev att jag inte förstår vad moral och lämplighet har med min homosexualitet att göra. Det jag menade var att jag skulle vilja ha en förklaring, vilket jag inte fått.
  Jag har inte sett att du skriver att du vill leva i ett typiskt svenskt samhälle, och har inte heller påstått att du skrivit så, men du lever här och vill leva i ett intolerant och traditionellt samhälle där fientligheten mot tex avvikande ursprung varit, och i viss mån fortfarande är, utbredd. En parallell till att du vill inskränka mina rättigheter att leva som homosexuell.
  Jag tror att du gravt underskattar ordets makt att påverka opinionen. Jämför Sverige idag med Sverige 1950 så ser du en markant skillnad i toleransen mot människor som avviker från normen, tex hudfärg, sexuell läggning. Denna förändring beror helt och hållet på att vi fört diskussioner där olika åsikter och fakta lyfts fram. Det kommer förstås alltid att finnas människor som är inskränkta och rädda för förändring, men de flesta är ändå öppna för att kunna ändra sina åsikter.
  Angående vem du sätter på så håller jag med om att det inte handlar om kärlek. Du kan sätta på vem du vill utan att vara kär. Homosexualitet handlar inte om att tex en man sätter på en annan man. Lika lite som heterosexualitet handlar om att en man sätter på en kvinna. Det handlar om vem man har förmågan att älska. Varken du eller någon annan har rätten att säga att ömsesidig kärlek mellan två personer är fel. Det du skriver om handlar om sexuella handlingar. DET kan vara fel av olika skäl som du säkert känner till, men sker det mellan två vuxna friska människor som är medvetna om vad de gör så ser iaf jag inte någon anledning till att någon annan ska ha någon som helst synpunkt på det.
  I dina inlägg, precis som i många andras med samma åsikter som du, hittar jag inte något annat argument mot att jag skall ha andra rättigheter att leva som öppet homosexuell än någon som lever som öppet heterosexuell än att du TYCKER att det är sjukt. Jag antar att du redan vet det, men här i Sverige upphörde homosexualitet att klassas som sjukdom för drygt 30 år sedan. Vad du TYCKER i den frågan är ganska ointressant. Kom med fakta som styrker dina påståenden om att vi homosexuella är sjuka, att vi är olämpliga som föräldrar etc. Då blir debatten betydligt mer intressant att föra.

 21. @Marco Diamani
  Tycker du alltså att homosexuella vara ihop med/gifta sig med heterosexuella? Varför då? Skulle du verkligen vilja vara gift med en homosexuell tjej, som inte alls är kär, eller ens intresserad av dig egentligen? Som tycker att det är helt avtändande att vara tillsammans med dig. Som säger ”Marco, jag äcklas av att ligga med dig, att kyssa dig, att gå hand i hand med dig, jag gör det bara för att jag måste och för att det är vad som förväntas av mig. Jag älskar inte dig egentligen, jag är mer intresserad av din syster”. Skulle du tycka att det var ok? Vore det inte bättre om den tjejen var ihop med din syrra och du var ihop med en tjej som gillar killar? Jag som heterosexuell tjej ju vill ha en man som är intresserad av tjejer, som attraheras av mig, inte en som är ointresserad av mig och mer intresserad av min bror eller mina killkompisar…
  Du verkar helt fixerad vi ”sätta på”. Har du aldrig varit förälskad? Älskat någon? Alltså inte som en syster, utan förälskelse, som man älskar någon som man vill leva hela sitt liv med. Jag är heterosexuell och har en pojkvän som jag älskar så innerligt. Jag hoppas att vi kommer bli ett sånt där gammalt par som går hand i hand och stöttar varandra genom livet. Jag tror inte att den kärlek som jag känner för min pojkvän är finare, bättre, mer äkta, annorlunda etc än en homosexuell kille känner inför sin pojkvän eller homosexuell tjej känner inför sin flickvän. Man älskar sin käresta helt enkelt. Tänk om nån kom och sa till mig, ”Carro, det du känner för din pojkvän, har INGET med kärlek att göra, hjälp svältande barn istället!” så skulle jag fört tycka att det var konstigt och elakt sagt och sedan faktiskt bli ledsna för den personens skull, för att de inte fått uppleva vad det innebär att verkligen vara kär i någon.

 22. Caroline – Jag är inte fixerad vid ”sätta på”. TVÄRTOM!!! jag säger: Varsågod älska folk av samma kön! men ha inte sex med dem! jag älskar ju tex min pappa!! han är av samma kön som mej! alltså man!
  och jag sa mycket riktigt att homosexuella har rätt att gifta sej med nån av motsatta könet, om personen tex vill ha barn!
  gifta sig handlar om att låta sitt barn få en mamma och en pappa, inte om att vara lite ”romantisk”…
  i väst kanske, men inte i resten av världen

 23. Richard – varför skulle jag ens FÖRSÖKA förklara för dej? du är ju ateist och kan därför aldrig förstå det! och DESSUTOM är du västerländsk i ditt sätt att resonera, och du värdesätter varken gud eller traditionen. Som de flesta svenssons alltså… Men sverige består nu inte av bara svenskar men massa andra folk också!
  Jag har ingen orsak att försöka övertyga dej mera, du gör dina egna val och får ta ansvar för dem själv… Du får skylla dej själv om du inte vill förstå

 24. Caroline – och dessutom skrev jag inte att det är EN PLIKT att gifta sig! alltså skaffa en partner av motsatta könet.. Bara om man vill ha barn !
  så din oro för att homosexuella som gifter sej med heterosexuella inte attraheras av sin partner är irelevant! Man ska nämligen berätta för sin partner om man har HIV, Kondylom, klamydia, homosexualitet, gonnore, stora skulder till banken osv.. ALLA negativa saker som kan påverka äktenskapet har man en plikt att berätta innan! …så får personen avgöra själv om den vill ha barn med dej…
  jag känner en homosexuell från mitt hemland, som säger öppet att han aldrig skulle skaffa barn eller gifta sig, eftersom hans pappa också var homosexuell, och han tror därför att det kan gå i arv.. Han har andra saker i livet, tex hantverk och så hjälper han sina systrars barn (i vår kultur är morbröder och farbröder viktiga), så han har en mening och ett mål med sitt liv trots att han avstår från att gifta sig eller skaffa barn!
  jag beundrar honom för hans principfasthet och hans livsglädje =)

 25. Folk är så jävla trångsynta och rädda att deras sjuka verklighet ska rubbas. Vad är det med folk och dessa jävla normer??? Är man så jävla trög att man inte vågar tänka utanför sin egna lilla box?

 26. Ja jisses, man kan ju snacka ihjäl sig med sådana som Marco, och ändå händer det inget i hans huvud. En del är så inskränkta så det räcker till och blir över, let them be. Jag själv är en heterosexuell kvinna som gillar män, men vilket kön jag älskar och vad någon annan älskar, är upp till var och en. Man kan tycka att det är otroligt att en del fortfarande år 2010 känner sig hotade av att det finns människor som älskar folk av samma kön. Men om man begrundar saken, så handlar det nog med största säkerhet om rädsla hos sådana personer, rädsla för olikheter, inskränkthet och en viss brist på öppet och fritt tänkande, tyvärr. Lite avslappnad attityd skulle heller inte skada. Men sådana som Marco har säkert aldrig råkat ut för hatbrott och fått ett basebollsträ inslaget i skallen av nazister som gay kunde råka ut för på 90-talet. Ingen skulle egentligen behöva uppleva sådant, inte ens sådana som Marco. Så stå på er hbt-folket, ge aldrig upp, ni är enormt modiga. En dag så kanske vi är där att alla accepterar alla. One day.

 27. Lisa – fast då har du glömt att tänka tanken att det är i DITT huvud som inget händer! =)
  Richard – genusforskning är ju ett exempel på sagor och fantasier enligt mej, tex.. =)
  Joakim – just det! våga börja tänka utanför liberalismens och ateismens trånga box! =)

 28. Lisa – YEPP jag har blivit attackerad av nazister! pga mitt etniska ursprung! och ÄNDÅ tycker jag ordet ”hatbrott” är fjolligt och skitnödigt….
  mina bröder är mycke effektivare än svensk polis de kan jag lova =)

 29. år 1100, år 1600, år 1800, år 2000, år 2070, år 3000…. osv…
  INGEN SKILLNAD! homosexualitet ÄR sjukt och fel! =)

 30. Det finns kärlek som inte tas på allvar
  som förnekas och smutskastas
  som om det bara fanns en sort
  en variant av älskandet
  men vi som kan älska över gränserna
  vi som kan känna kärlek även till den som hatar
  vi har fått mer
  av livet
  vi har ett sannare ögonblick
  när vi går över gatan
  vi kan ge oss själva en kram
  vi kan sluta våra ögon
  för vi ser ändå
  och vi kan le och känna lugnet i bröstet
  vända oss om
  och leva våra liv som vi var menade att leva dem
  medan ni som närs av hatet
  förkrymper
  suddas ut
  och lämnar världen som en skugga när solen kommer fram
  bortglömd
  osaknad
  jag lägger min hand på ditt huvud
  älskar dig i all din smutsighet
  kväver ditt hat
  matar dig med sanningen
  och du ska leva
  som en människa
  bland människor
  tillsammans kan vi sluta våra ögon
  för vi ser ändå
  och vi kan älska
  långt bortom svaghetens gräns

 31. Marco:
  Du säger att du vill leva i ett demokratiskt land och därmed ha rätt att propagera mot homosexuella, samtidigt som du säger att dina bröder är effektivare än polisen. Menar du att ett demokratiskt land med dess instituitioner bara är bra när det passar dig och att du använder dig av dina bröders ”makt” och ignorera de demokratiska funktionerna såsom polis och rättsstat när det passar dig?
  Det säger definitivt allt om dig och visar tydligt vart du står, och inte är det på demokratins sida i alla fall.

 32. Lisa Olsson – jag har ALDRIG skrivit att ja vill leva i ett demokratiskt land!
  Jag skrev att jag kan utnyttja eran sk demokrati för att föra fram mina egna åsikter… eftersom det är det ända tillåtna sättet i sverige =)
  att propagera för lagändringar är alltså lagligt i sverige!
  och om dy Lisa är lesbisk, pedofil, bisexuell, zoofil eller till och med NEKROfil.. så är det inget som gör att jag ”hatar” dig.. Men jag kommer att fortsätta att säga att det är psykiska sjukdomar och borde förbjudas åtminståne på allmän plats att prata positivt om dessa diagnoser….. =)
  det är nog snarare ni som hatar mej =D hehe

 33. Richard – era upprörda angrepp på mina åsikter liknar en komisk pjäs. Alla vet vad den upprörda publiken kommer att säga =D

 34. Richard – jag har redan sagt till dej var du finner dessa fakta: slå upp de böcker du anser vara ”fantasier” eller ”sagor”. Både gamla testamentet och koran. Där kan du läsa vad en rad abrahamitiska profeter sagt i frågan. Resten av alla texter om homosexualitet är sagor som människor skrivit och fantiserat ihop för att ursäkta sina egna läggningar.

 35. det finns ett uttryck som en viss sportstjärna i sverige lär ha yttrat: ”ingenting är omöjligt” säger det…
  Jag skulle vilja vända på detta uttryck, så det lydde: ”ingenting är omöjligt att göra omöjligt”…
  Likaså skulle jag vilja vända på uttrycket ”mänskliga rättigheter” till ”mänskliga skyldigheter”…
  en av de saker som kan göras omöjligt är prideparader och homoadoptioner….
  och en av de mänskliga skyldigheterna kan vara att respektera traditioner, försörja sin fru och sina barn, låta bli sprit och tobak när man är gravid, amma osv….
  Ni har istället gjort era liv till en ända tävling i dekadens och att ”krossa gränser” och ”göra vad man vill”…
  ni sitter på era svenssonrövar, skriver om era största problem i livet ”att få eran sexuella läggning accepterad”, att bli först med att köpa nya ”iphone”, att få alla andra att gilla ”pride”… osv…
  fattar ni det är 2010! vi har lämnat 1900-talet! det är inte längre västvärldens syn på familjen, religionen och livet som gäller! =)

 36. Det måste även va roligt för er att få diskutera med en äkta förorts-invandrare ! de flesta av oss brukar ju aldrig gå i diskussion om såna här frågor.. dels för att många inte kan svenska så bra, och för att många inte tycker de är kul, man säger ”äh låt svenskarna leva med sina misstag, det är inte vårt bekymmer”…. samtidigt som vissa säger ”de är äckliga”.. men få pratar om det med svenskar! =)
  jag tycker dock det är ett nöje att få höra massa dåliga argument och frihets-klyshor! =) det är så roligt att det dröjer LÅNG tid innan jag tröttnar.. =)

 37. Mjo, det är faktiskt svårt att tröttna när man aldrig för en vettig diskussion och hellre förstör och bråkar, så fungerar tyvärr människan. Eftersom det är så skrämmande uppenbart att seriositet inte är det du är ute efter, utan bara att spy galla och allmänt förstöra för andra av religösa anledningar som absolut inte på något sätt är baserade på fakta och vetenskap så ser åtminstone inte jag någon mening med att fortsätta.
  Du var aldrig ute efter en seriös diskussion, alltså så får du åtminstone ingen mer diskussion öht från mig.
  Tack och hej.

 38. Ingrid – Du drar fel slutsats… den här diskussionen bevisar att heteronormen behövs =)
  Richard – Ja du bräker bara ur dej allt som är PK att säga för en svensson att tycka =) och de ”vetenskaper” du hänvisar till är subjektiva och statsstödda med order från bidragsgivaren (staten) om vilken slutsats man bör komma fram till…
  den ända forskning jag litar på i Sverige och liknande länder är den som handlar om strikt naturvetenskapliga ämnen som matematik, alternativ energi eller kemi…
  men alla sociala frågor där man gör ”vetenskapliga utredningar” på svenska universitet har en klar agenda: ”att komma fram till att homoadoption är bra om inte tom bättre än vanlig adoption”…. eller att ”könsrollerna är till största delen skapade av kulturen” osv osv… typiska klyshor som ingen annan än hippies tror på….
  http://www.youtube.com/watch?v=eXqiJLZm-DI&feature=related

 39. @Marco Diamani
  Menar du att homosexuella ska tvingas att vara singlar resten av livet, att de inte ska få leva med den de älskar? Jag kan inte förstå vad man har med andra pars kärleksliv att göra? Vad gör det dig om de grälar om korken till tandborsttuben, storhandlar tillsammans på Coop Forum, tröstar/peppar/uppmuntrar varandra, pussar varandra godnatt, skriver söta/sura sms till varandra, planerar sin kärlekssemester, älskar etc, sånt som de flesta par gör. Det är väl deras sak? Varför ska samhället eller nån annan lägga sig i det? Av det du skriver verkar det som om du inte än fått uppleva förälskelse, att älska och att bli älskad av en käresta. Kanske har du inte heller upplevt hur det är att ha föräldrar som älskar varandra och visar det eftersom du tycks se äktenskapet mest som nånslags kärlekslös barnalstringsfabrik där det bara handlar om försörjning och amning etc, inte att älska varandra. Att vara kär och förälskad går inte att jämföra med kärleken till föräldrar eller syskon. Det är en helt annan kärlek. Ska heterosexuella som inte kan få eller inte vill ha barn inte heller få gifta sig, om nu äktenskapet endast ska vara till för barnalstring?
  Jag tycker att alla borde få uppleva hur det är att älska någon och att bli älskad. Det tycker jag att även din kompis i hemlandet borde fått göra. Om han levt i Sverige, tror du inte att han gjort andra livsval om han givits möjligheten? Om han hittat sin livs kärlek och fått gifta sig med honom? Hade han nöjt sig att vara singel resten av livet då?

 40. @Richard
  Jag vander mig mot begreppet ”fobi”, inte mot homosexualitet, men det missar ju du saklart, provocerad av mina oppna asikter rorande folk engagerade i hbt-rorelsen.
  Har man en fobi sa innebar det att man bar pa en omotiverad och irrationell radsla for nagonting som egentligen ar ofarligt – i alla fall i situationen (en spindel pa teve innebar ingen fara, men en spindelfobiker kan reagera lika starkt for det, darav lider han/hon av en fobi). Sa nar begreppet ”homofober” anvands pa era motstandare sa sjukdiagnosticerar ni dem, och anser att de ej har tillgang till sin rationalitet, och forst nar de besitter den sa kommer de att forsta att hbt-rorelsen eller ”hbt-manniskor” ar helt ofarlig och, antar jag, till och med valdigt trevlig och beundransvard. Om jag sjalv vore homosexuell sa hade jag ogarna blivit stamplad som sinnessjuk for att jag hade den laggningen jag hade, pa samma vis sa upplever jag idag att jag inte vill bli stamplad som sinnessjuk for att jag har de asikter jag har.
  Att ”hbt-personer” har blivit starkt diskriminerade ”forr i tiden” hade mycket att gora med att de var i ett starkt underlage, nar det galler det offentliga samtalet, darav var det enkelt att sjukforklara dem, helt enkelt nedvardera dem. Att samma sak sker idag mot de som tar avstand fran hbt-rorelsen anser jag ar ett tecken pa att samma sak pa ett markligt vis borjar ska at motsatt hall, aven om jag aldrig tror att homosexualitet kommer att bli normen i samhallet, trots att hbt-rorelsen med dess budskap om att den motsatta normen ska ”krossas” uppenbarligen langtar dithan.

 41. @Vladimir Ilyich Ulyanov
  Du har helt rätt i att ordet fobi är helt fel att använda sig av i detta sammanhang. Tragiskt bara att det är det du lägger ditt fokus o engagemang på, att man använder sig av fel ord.
  Dock handlade väl inte min kommentar till ditt förra inlägg speciellt mycket om huruvida ordet fobi är rätt eller fel att använda. Det jag försökte framföra i det inlägget var snarare att jag tycker det är extremt märkligt när man, som du gjorde, påstår att några hundra tusen människor har samma åsikt enbart pga att de alla råkar vara hbtq. På samma sätt påstår jag att du har samma åsikt som alla andra icke hbtq människor i Sverige, dvs du anser att jag inte skall ha samma rättigheter som du pga min sexuella läggning. För så tycker väl alla icke hbtq?
  Min uppfattning är att diskussionen (den seriösa, inte den som förs av fanatiker på båda sidor) idag definitivt inte handlar om att sjukförklara någon som inte anser att homosexualitet är en normalvariant, precis som heterosexualitet, bisexualitet etc. Den handlar om att framföra argument som bygger på fakta och inte känslor, religion etc.
  Din uppfattning att hbt-rörelsen strävar mot en homonorm delar jag heller inte. Att krossa heteronormen handlar inte om att ersätta den med en homonorm. Strävan är snarare att det inte skall finnas någon norm alls, varken hetero- eller homo.

 42. @Richard
  Jag nöjer mig med att först konstatera att både hetero- och homomänniskor lever tillsammans sina enda liv på denna jord och att vi heterosexuella som är i majoritet inte alls behöver känna något hot från homosexuella, vare sig män eller kvinnor, vilket dock inte är fallet vad gäller rättrogna muslimer, dvs islamisterna. De som från barnsben lär sig att att alla icke renläriga, dvs bokstavstrogna muslimer, inklusive alla andra med eller utan religionstillhörighet liksom homosexuella, svin och som bekant hundar inte har något existensberättigande. Detta är ett faktum och nödvändigt att jämnt tänka på, men framförallt inom en snar framtid. Jag tänker på valdagen den 19:e september och riksdagsvalet. Utan några illusioner ska vi ha klart för oss detta både hetero och alla HBT-grupper att SD inte är homofientligt, däremot med rätta islamkritiskt och kritisk till den asyl- och anhöriginvandring som pågått sedan minst ett par decennier av muslimer till vårt land med en liten befolkning som precis som världen i övrigt inte kommer undan stora förändringar av framtidens arbetsmarknad och BNP-kurvor som för evigt begraver fantasier om ett återuppståndet 1900-tals industrialiseringsuppsving med alla jobbtillfällen, per automatik reglerat av miljökrav och globala ekonomiska självklara begränsningar vad gäller tillverkningar, export och import, vilket i sin tur blottlägger sanningen att om galenskaperna tillåts fortsätta så blir det dels för många som ska dela på kakan för att vi ska kunna prata om välfärdsland, dels att det demokratiska parlamentet kommer tvingas bort till förmån för en diktatorisk teokrati, nämligen islam. DET ska jag bidra till att förhindra eftersom jag tänker längre förbi den egna naveln på mina barn och barnbarn. DET tycker jag att alla ska göra. Därför kommer jag rösta på Sverigedemokraterna. Var och en av oss hittar sina egna skäl till att rösta in dem i riksdagen där de behövs för att ge de kvarvarande riksdagspartierna tillräckligt med råg i ryggen för att förändra politiken och värna den svenska demokratin och vad som hittills uppnåtts av fri- och rättigheter. Slutligen, jag är stolt far till en homosexuell dotter som jag älskar mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *