Håll käften och jobba

Jag måste börja lördagen med lite gnäll.
Ja, jag gnäller över att så många gnäller.
”Buhu”, säger de, ”jag måste åka och jobba”.
”Buhu”, våndas de, ”bara 14 876 dagar kvar till nästa lediga dag”.
Sluta genast, säger jag.
Det är jobbigt att lyssna på och inte minst är det ett hån mot de arbetslösa i krisens (?) Sverige.
Jag är inte bror Duktig. Jag gnäller själv med jämna mellanrum men när jag kör min sjudagarsvecka ställer jag mentalt in mig på att det är all work and no play som gäller. Jag slår upp mina vackra blå klockan 05:30, fladdrar lite med fransarna och så väser jag med whiskyröst: ”Godmorgon raring. Tänk så skönt att du har ett jobb att gå till. Tänk på alla goa slantar som trillar in på kontot. Mhmm. Tänk på alla fina skattekronor du drar in. De ser till så att grannsubban kan VAB:a och de hjälper granngrabben att gå på a-kassa i ytterligare ett år. Hatten av och kick ass today!”
Ja, så väser jag för mig själv varje morgon.
Så håll käften och jobba. Tack.

8 reaktioner till “Håll käften och jobba”

  1. Tack Kim! Jag är såå less på alla som klagar på att de måste jobba.. ”Men säg upp dig då!” har jag lust att väsa.. ”ge jobbet till någon som vill!”… Kram

  2. Jamen jag vet. Och håller med. Det är så jävla provocerande. Jag blir också galen på folk som hela tiden pratar om hur trötta de är av jobba, hur stressigt det är på jobbet, hur tidigt de klev upp och så vidare – som om de utgjorde ett undantag. Till skillnad från alla andra jobbar jag, typ. Och precis som du säger: extra irriterande i en lågkonjunktur.
    Jag undrar om det skulle fungera att tvinga folk att vara egna företagare ett par år av sina liv…?
    Och…man får gnälla ibland.

  3. Du är min hjälte som vanligt. Önskar att jag når upp till din nivå en dag. Erkänner att jag tillhör kategorin du pratar om. Finns olika grunder till det, men ingen som är en god ursäkt. Stå på. Sprid glädje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *