Håhåjaja

Oj, oj. Här ramlar man in på morgonkvisten.
Bra julfest igår. Okej, maten var under all kritik men så är det när man är vegetarian (av någon anledning går vi aldrig på något julmatsställe på våra julfester). “Säsongens grönsaker” är precis lika upphetsande som det låter. Lite stekt paprika här och lite tärnade oidentifierbara grönsaker där och en (!) stekt champinjon som kronan på verket. Den stenhårda majsbiten som jag satte gaffeln i så att kolven flög tvärs över bordet ska jag inte ens gå in på. Det blev således liquid lunch och det var väl lika bra det.
Sällskapet var bra dock. Mina kollegor är kanske världens bästa. Har dessutom en extramorsa. “Du kan ringa mig när du vill”, sa hon för ett år sedan, “om du mår dåligt eller så. Jag kan vara din extramorsa”. Så rart.
Hursomhelst. Fransosen kom till restaurangen. Han gjorde succé. Han var social och alla verkade gilla honom. Följde med honom hem. Hånglade. Därav denna sena hemkomst.
Han gick i morse och jag sov kvar. “Jag ska vara Lucia”, sa han. Jag trodde han skojade men insåg att han var seriös när jag såg att han hade luciadressen under armen… Är det inte en härligt alternativ värld vi lever i?!