Finland, Israel och homosexualitet (Gud älskar samtliga – om någon nu verkligen undrar)

Jag har alltså just haft finlandssvenskt besök och vi samtalade bland annat om ’homodebatten’ som just nu rasar i Finland. Efter tisdagens tv-debatt, innehållande inte alltför humana kommentarer från präster och kristdemokrater, lämnade tusentals människor kyrkan (däribland min vän).
Uppdatering: Och i exakt samma stund som jag klickade på ”publicera” så kom ett meddelande från min finska lillasyster: ”Jag lämnade kyrkan igår”. Ha ha ha. Jag älskar min syster.
Så kan det gå.
Kärlek är kärlek är kärlek.
Kärlek leder gärna till sex och sex är trevligt och bra så länge två (eller fler) vuxna människor är med i leken.
VAD ÄR DET SOM ÄR SÅ SVÅRT ATT FÖRSTÅ?

Hufvudstadsbladet

Kristdemokraternas ordförande Päivi Räsänen kläckte i tv-debatten ur sig detta förhistoriska citat:

Jag kan gott förstå böjelsen att man kan känna attraktion till samma kön, men det är inte samma sak som att agera på de impulserna. Det är för oss kristna en moralisk fråga. Jag har flera bekanta med homosexuell identitet som ändå motsätter sig homosexuella familjer och levnadsvanor. En människa vet ju nog inom sig att om han är i ett homosexuellt förhållande så gör han något som – enligt till exempel den kristna världsbilden – är fel.

Vilken tur att jag lämnade kyrkan redan innan jag fann judendomen, säger jag, och skickar en extra hälsning till de där 170 glada rabbinerna som jag bloggade om en gång.

Ilta-Sanomat

Medan polarna Carl Bildt och Lars Ohly är upptagna med annat (att hylla Ahmadinejad i Libanon?) så besöker Finlands fantastiska president Tarja Halonen Israel. Leve Tarja. Leve denna underbara, homovänliga kvinna (tidigare ordförande för SETA – Finlands motsvarighet till RFSL)!
Arutz Sheva - Israel National News

Israel Today

Avslutningsvis: om ni undrar vilka ni ska skylla miljöföroreningarna på, så är det naturligtvis judarna. Det har nämligen Ahmadinejad sagt (samme man som förnekar både Förintelsen och de homosexuella iranierna).
Länkar: Hufvudstadsbladet, Ilta-Sanomat, Israel National News, Israel Today
Under tiden koncentrerar sig svensk press på var och hur israelerna bygger bostäder: SvD, DN
Comments off (homofili OCH Israel – det blir liksom för mycket för Svenne).

En kommentar till “Finland, Israel och homosexualitet (Gud älskar samtliga – om någon nu verkligen undrar)”

Kommentarer är stängda.