Eviga elände

Jag är bortom deprimerad och förtvivlad just nu.

Den femte juni började detta eländiga drama som nu äntligen – tack vare min fantastiske tandläkare – börjar nystas upp.
Då hade jag extremt ont i käften och ringde Folktandvården som pga lång kö skickade mig till en (värdelös) tandläkare jag aldrig tidigare besökt. Hon tittade i min mun i 30 sekunder, knäppte en röntgenbild och sa; “Du har en inflammation i tandköttet. Ring och boka en tid hos en tandhygienist. 600 kr, tack.”
Jag gjorde som hon sa och mådde lite bättre. Ett tag. Sedan började allt bli sämre igen och för en månad sedan nådde dramat nya höjder då jag fick en enorm svullnad inne i kinden + i tandköttet. Fortsatte extremborsta tänderna och gurgla bakteriedödande som enbart givit mig missfärgade tänder.
Förra veckan ringde jag Folktandvården. “Det låter som en bihåleinflammation”, sa de. “Gå till din husläkare”.
Jag gjorde som de sa.
“Nej, du har ingen inflammation”, sa han, “men använd denna nässpray så ska nog svullnaden lägga sig”.
Jag var skeptisk.
Igår ringde jag återigen Folktandvården och sa att nu måste jag få komma och kolla upp den enorma bölden jag har i käften/kinden. Ett par timmar senare ringde min (underbare) tandläkare upp mig och jag fick en akuttid redan dagen därpå (idag alltså). Några snabba röntgenbilder och så sa han att det var just så som jag misstänkt (efter att ha googlat intensivt. När man söker vård i detta annars så ljuva land måste man ju ha diagnosen i handen när man väl får träffa en läkare). Tandroten är inflammerad och tanden ska gröpas ur, putsas och rotfyllas. Hur kunde de inte se det redan i juni? Jag hade ju extremt ont. Det måste ha synts på röntgenbilderna.
Inte nog med detta eländiga rännande hos tandläkaren – man blir ju ruinerad av att gå dit. Jag har helt klart Universum mot mig. Om jag, som nu, jobbar sju dagar i veckan för att samla cash till resan i december ska naturligtvis något komma i vägen – något som äter upp varenda liten fucking krona. Jag är sååå trött på det hela att jag vill lägga mig ner och vakna i nästa liv. BLÄ!