Ett snabbt inlägg om äktenskapet

Jag måste ge mig in i debatten om äktenskapet.

I Stockholms tunnelbana hänger nu reklamaffischer med texten “Bevara äktenskapet. Mamma + pappa + barn” och vissa av oss irriterar oss på denna reklamkampanj.
För det första – vad har barnet med äktenskapet att göra? Om en man och en kvinna är gifta men inte har några barn – är det inget riktigt äktenskap då?
Nej, snarare är det den traditionella kärnfamiljen som promotas och det må så vara men vad jag inte förstår är hur folk orkar lägga ner tid, energi och pengar på någonting som inte på ett endaste litet sätt påverkar dem själva.
Jag menar; om jag gifter mig med en man – på vilket sätt påverkar det ditt äktenskap till en person av motsatt kön?
Det är lika smart som om jag skulle börja propagera mot att folk dricker sitt kaffe svart då jag dricker mitt med en skvätt mjölk.
MITT KAFFE SMAKAR INTE SÄMRE BARA FÖR ATT DU DRICKER DIN SVAGA SÖRJA UTAN MJÖLK.
Likadant med äktenskapet.
Och kom inte dragandes med några religiösa motiveringar för jag antar att du inte tycker det är okej att köpa slavar och jag tror heller inte att du tycker det är särskilt syndigt för en kvinna att ha sex under hennes mens. Läs Bibeln, baby.
Ninde och Jerry – jag filar på era utmaningar (Euro, jag filar på din flera månader gamla utmaning också…).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *