Ett år senare

På dagen för ett år sedan kom jag hem från min första Israelresa. Håret var kort och jag var lycklig men matt. Ett år har gått fort och saker och ting blir aldrig som de en gång var.
Kärleken till det heliga landet är stor. Den bränner i mitt herrbröst. Hur började vår kärleksrelation, kanske ni undrar? Jag vet inte riktigt, men jag tror att det var i musikens ljuva värld. I Eurovisionens, för att vara exakt. Israels ESC-bidrag var under 80-talet något utöver det vanliga.
Jag menar… ”Hora” har ju allt. Helt galna stråkar. Crazy. CEREYZEY STRINGS! Orgasmisk låt med den (då) stilige Avi Toledano. Wow. Jag var sju år och fascinerad av körflickornas kjolar. De såg så mjuka ut. Till saken hör kanske att min mor på den tiden var sömmerska, så vackra tyger intresserade mig.
Jag ser fram emot min tredje resa, och den måste bli av snart. Jag behöver någonting att se fram emot i denna übergråa vardag.

kim yafo

8 reaktioner till “Ett år senare”

  1. Ja du Kim… Om det kan vara något roligt att höra om vår släktresa dit så ska jag göra dig till viljes 🙂 Ska se om jag har några kort men de ligger på papperskopior i så fall (längesedan vi var där ju) men ska se om jag kan få tag i några och scana in och lite… Tack för förslaget. Det mottages tacksamt!

Kommentarer är stängda.