ESC: Dana International for Israel

Jesus Kristus! Vilka är oddsen att min favorit vinner en nationell uttagning? (Se MF-inlägget…)
Självklart är det den israeliska uttagningen det i sådana fall blir, ty jag och Israel är *så här* (ni vet fingertecknet).
Såg KDAM Eurovision hos herr Israel i Vasastan i afton och jag hade trevligt och jag åt smarriga falafels.
Men först och främst: jag kände mig jättegammal. Var de andra 21-22-23? Kände mig lastgammal, men inte FÖR gammal, utan snarare respektabelt ”mogen”.
Tack för det.
Dana International – min älskling – fick (av 12 möjliga) 12, 6, 12, (av 120 möjliga – det vill säga FULL POTT AV JURYN – fatta!) 120, (och slutligen, av 144 tror jag det var) 120 poäng (det vill säga näst högst av folket). Och hon vann! Sången var svajig, som alltid när det gäller Dana, men allas sång var faktiskt svajig i kväll. Till och med ”vokalisternas”.
Har redan gratulerat ex-maken och hojtat: MITT EUROVISION-ÅR ÄR RÄDDAT – trots den sugiga svenska finalen. Go Dana! Och älska hunden! 🙂

Fantastiskt att detta framtidsland för andra gången skickar en transsexuell artist till ESC, medan Svenne sitter i sandlådan och jollrar med The Playtones.
Ah, låt oss se även mellanakten (usch) och omröstningen. KALAS!

Självklart framför ett gäng transor en ny version av Abbas ”Waterloo” – ”Düsseldorf” i detta fall – vi snackar ju det ljuva, fria, liberala men ack så bespottade heliga landet här.

Ögonen är fuktiga när Dana vinner och sjunger låten en gång till. Flaggorna flyger i luften och fjollorna är lyckliga. Äntligen.
Relaterade länkar: ESC Today, Eurovision.tv, Ynet News, Haaretz.

En kommentar till “ESC: Dana International for Israel”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *