En enklare vardag

Nytt år och nya försök till att göra vardagen lättare och smidigare. Ja, ni vet nog hur det är. Jobbar man 8-dagarsveckor vill man gärna slappa lite dag nummer 9 för att därefter orka ta tag i en ny lång arbetsvecka.
Jag tar del av några tips på Hjälp Hemma.
Möbeltassar! Ja, detta lilla knep lärde jag mig av en dåvarande halvsambo. Jo, golvet slipper repor men framförallt blir det lättare att flytta runt möbler när man städar.
Nix! Jag anmälde mig till Nix-registret för att slippa alla de telefonförsäljare som ringde chockerande ofta. Det tog ett tag innan telefonen tystnade, men den gjorde faktiskt det till slut.
Rensa i garderober! Det gjorde jag för ett tag sedan – och det blev ett finfint inlägg av det.
Nej tack till reklam! Ja, det har jag gjort och jag lade dessutom till ”gäller även Pizza Express”. Jag har insett att jag förmodligen måste lägga till samtliga pizzerior som finns i Stockholms län. Just nu gör jag som min ungdomliga grekgranne: slänger ut reklamen i trappuppgången.
Jag gillar ”Gulls” tips:

– Samla i hop några av dina bästa vänner var tredje/fjärde vecka. (vännerna gör likadant) Den gång man är hos dig är du arbetsledare och fördelar allt som skall göras i ditt hem. Te.x. plantera om blommor, baka bullar, städa ur skåp, sy upp gardiner, etc. Gör ALLT det som aldrig blir av. Avsluta sedan med en trevlig fika! Gull

(Men låt oss dricka rödvin under tiden, så blir det ännu roligare.)
När vi är inne på ämnet så måste jag säga att jag är så lycklig över min tvättmaskin. Har haft den i snart ett halvår och att inte behöva gå ut och till en annan byggnad varje gång jag ska tvätta har gjort min vardag mycket behagligare.
Härnäst ser jag fram emot att skaffa mig en diskmaskin. Jag hat-hat-hatar att diska och det känns som att det är diskandet som tar mest tid av hushållssysslorna.
Jo, städhjälp vore härligt, men jag skulle nog ändå nöja mig med någon som kom och och rensade avloppet i badrummet en gång varannan vecka. Jag vet inte om det är Sebbe eller jag som hårar ner så förbannat.