1984

Igår kväll visade SVT 1984 års Melodifestival och jag missade halva programmet. Hur kunde jag!? Jag som ville se Schack och Matt med Rosa Körberg! Av det jag såg kan jag konstatera att jag hade helt korrekta minnesbilder av denna festival som jag inte sett sedan just då – 1984. Vi hade ingen video på den tiden men jag minns kvällen mycket tydligt. Jag var nio. Sankta Cecilia (Göran Folkestad och Lotta Pedersen) var ju värsta poppärlan liksom Kall Som Is med Karin & Anders Glenmark men favoriten var Livet Är Som Ett Träd med Vicki Benckert. Å, vad den har spelats i det Kimska hemmet under åren.
Diggi-Loo Diggi-Ley är för övrigt en av de svenska vinnare jag ogillar mest. De två absolut sämsta fick jag äran (?) att se på Pride i år; Blonds Bara Hon Älskar Mig och Arvingarnas Eloise.
Nästa gång de visar MF i Minnenas Television lär vi få se tävlingen 1991 då Carola vann (det lär ju gå en röd tråd genom programmen – Sverige vinner ESC). Jag skulle dock ge mycket för att få se 1986 års tävling. De härliga videorna och min all time favourite; Karin Risbergs Stopp Stopp Stanna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *