Vad är det med dessa okopplade hundar?

koppla hunden!

Varför envisas vissa hundägare med att inte koppla hunden på ställen där hunden ska hållas kopplad? Exempelvis i mina kvarter. För att ta sig till den så kallade Hundängen (stor, grön äng där hunden får springa fritt – även populärt picknickställe sommartid) måste man gå igenom mitt bostadsområde och redan där släpper de sina bestar fria.
Igår exempelvis var jag och Sebbe ute och småstrosade i solskenet och från ingenstans kom en hund flygande i full fart mot oss. Mycket otrevligt. Ännu otrevligare var det då hundägaren inte syntes till. Jaha, vad ska jag göra nu – ta ansvar för denna hund och se att han kommer dit han ska? Det visade sig att ägarinnan var den mobilpratande subban som gick framför oss. Hon gick, och jag skojar inte, säkert en kilometer utan att en enda gång vända sig om och se vad hunden hennes (som var mycket rar kan jag inflika) hade för sig. Till slut tog den lurviga varelsen ett skutt ut på en gräsmatta och sprang sin kos. Sebbe och jag fortsatte gå. Då, till slut, vände ägarinnan sig om och började ropa på sin hund som efter många om och men kom tillbaka.
Det är för övrigt dessa hundägare som inte plockar upp efter sina hundar. De har ju ingen koll på var och när dessa uträttar sina behov. Jag funderar i och för sig starkt på att i anarkistisk anda sluta plocka upp efter Sebbe i denna rent ut sagt förjävligt sopiga stad. Jag menar – orka gnälla över en hundbaja som bryts ner på ett kick, när det är någon hynda som ställt en tv-apparat två meter bort.
Det är även komiskt med dessa föräldrar som smäller upp lappar med budskapet “städa upp efter din hund – våra barn trampar i bajan” för att sedan när fredagskvällen är här och pilsnern glidit ner längs strupen gladeligen krossa flaskor här och var.
Det finns tack och lov fler välartade hundägare än motsatsen. De har stenkoll på sina okopplade hundar och ser de en annan hundägare komma strosande håller de hunden sin på plats och frågar om den får komma och hälsa, ty det finns en miljard anledningar till varför det inte skulle passa sig (traumatiska upplevelser, ett tåg att passa, loppor… you name it).
Som hundägare vet jag att det är väldigt trevligt att ha hunden okopplad. Det känns bra. Men det passar sig inte i bostadsområden.
Jag säger som Bon Jovi: You give love dog owners a bad name.

En kommentar till “Vad är det med dessa okopplade hundar?”

Kommentarer är stängda.