Vad är det för fel på Britt-Marie?

Igår när Sebbe och jag hade tokmotionerat i Hammarby Sjöstad så strosade vi trötta på hemgatan. Ett gäng barn runt sjuårsåldern var på väg hemåt och när en av dem vinkade av de andra vid sin port skrek flickorna i kör: ”Hej då Celine!”
Hahaha.
Celine!
Vad är det för fel på Britt-Marie? Eller gamla goa Maggan? Eller Gunilla?
Celine? Pffft.

24 reaktioner till “Vad är det för fel på Britt-Marie?”

 1. Hahahaha! Man bävar inför tanken på efternamnet.
  Pretentiösa namn ger mig vag ångest. Jag måste erkänna att mina namn-funderingar drar lite åt pretto-hållet, men i mitt hjärta heter han Ove!

  1. Som du vet så älskar jag det namnet. Och ja, extra fräsigt blir det med ett svennigt efternamn!
   Celine heter säkert Carlsson i efternamn.
   CC.
   Celine Carlsson.
   Läckert, tänkte föräldrarna.

 2. Felet med Britt-Marie är väl att hon är 62 år och mormor till Celine… Tydligen vill vi inte ge våra barn de namn som var populära i vår föräldrageneration, och det kanske inte är så konstigt, kompisars föräldrar, gamla lärare etc tänker vi väl inte alltid på som så charmiga. Personligen gillar jag dock namnen som är ytterligare en eller två generationer tillbaka. Jag tänker Sixten, Ivar, Thure, Svea, Ingrid, osv…

  1. Men visst är de äldre namnen på frammarsch!
   Jag känner till en Sigrid, 9 månader och en Astrid, 1 år.
   🙂
   Om jag får en dotter ska hon få heta Siv.

 3. Hahaha. Jag menade nog egentligen snarare att kalla ett barn för ”den”. Jag gillar könsneutrala namn. Hade jag fått en flicka så hade hon fått heta Bo. Men jag håller med om att Siv är underbart.
  Bilbo – sjukt bra namn. Nästan så jag vacklar lite…

 4. Man kan heta Britt-Marie och vara 33 också. 🙂 Och jag har aldrig blivit kallad ”Fitt-Marie”. Som förälder försöker man tänka ut nåt namn som inte lätt ska ge fula smeknamn, men det går inte att komma ifrån. Ungar hittar på nåt med efternamnet eller nåt helt annat, om de verkligen vill retas, tyvärr. Men, jag håller med om att det finns vissa namn som är värre än andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *