Två glada hundar, en god vän samt en Bibel

Igår kom Tysken och tyska Eva på besök. Vi mötte dem på gården efter eftermiddagspromenaden och Sebbe blev som vanligt eld och lågor. Det är ljuvligt med två hundar som är glada i varandra men som inte skäller eller låter utan rusar runt och leker och kaxar sig i tysthet. Åh, visst är de fina och visst ser Sebbe lycklig ut!? Han älskar att få besök.
Tyska Eva, som är runt 6 månader ung, har väldigt vassa tänder. Och de är lika vita som Carolas. Nej, hon bet mig inte. Jag bara kände på tänderna då de var så små och söta.
På kvällen, när gästerna åkt och Sebbe gått och lagt sig och andra i min ålder och position såg på TV och/eller k*tchattade fick jag plötsligt lust att läsa Bibeln, så jag började där jag en gång slutade. Det är både underhållande och bitvis spännande. Men jag förstår inte – jag förstår inte – varför så många hänger upp sig på rader som Du skall icke ligga hos en man såsom man ligger hos en kvinna; det är en styggelse. när det lika tydligt står att en kvinna på åttonde dagen efter sin menstruation ska taga sig två turturduvor eller två unga duvor och bära dem till prästen.
Var är alla duvor?
Idag på tuben började jag läsa Skändad av Khady Koïta – om kvinnlig omskärelse. Den känns som en bok för mig.
Härligt att min läslust äntligen är tillbaka.





Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *