Tid för eftertanke

Gårdagskvällen blev en mycket trevlig historia. Yrde runt i köket i timmar och bjöd så småningom på en Rosh Hashana-middag med tydlig touch av Kim: ris med russin, mandel och lök (ett måste), falafels som jag rullade och dränkte i vitlök, sallad med tahinidressing,  hummus och pepparrotsröra, fylld aubergine, champinjoner stekta i en massa vitlök, stuvad spenat, fylld paprika och naturligtvis äpple som dippades i honung.

Därefter tid för eftertanke!
Doing Rosh Hashanah ”right” isn’t an easy task. It’s often painful to be honest with yourself, acting like a detective, rooting out your less-than-honorable thoughts, words and deeds. With Rosh Hashanah, Judaism makes this process easier by providing a time of year devoted to this exploration. At Rosh Hashanah, all Jews undergo this self-exploration together so that no one person feels like they’re on their own.
Rosh Hashanah is the time to pull out your calendar, review your year, and consider:

 • Were there times that you could have been nicer to someone?
  Självklart, men jag har ändå varit mycket trevlig mot de flesta.
 • Were there people that you hurt, intentionally or unintentionally?
  Ja, jag fräste åt de flesta i somras, men jag har bett om ursäkt och förklarat varför jag betedde mig som jag gjorde.
 • Are you fulfilling the dreams and goals that you set out for yourself?
  Inte direkt. Jag flyter mest med just nu och har varken något särskilt mål eller någon speciell mening med saker och ting.
 • Have you been honest with yourself and everyone around you?
  Ja, det har jag.
 • When you consider the year, what are the things that you are proud of, and what are the things that you are sorry about?
  Jag är glad och stolt över att jag öppnade dörren när kärleken knackade på, fastän jag visste att det ej skulle hålla och att det skulle ta evigheter att komma över det/honom.
 • What are the things you wish you had done that you didn’t? And the things that you did do that you wish you hadn’t?
  Jag har fått ganska mycket gjort. Jag har sagt ifrån, och det är jag mycket glad över. Jag är oerhört stolt över att jag tog de där småflickorna som sa att det bodde två bögar nedanför dem i örat. Jag önskar att jag hade varit lite mer sån. Lite mer powerful.
  Något jag inte gjort som jag önskar att jag hade gjort? Ätit nyttigare, druckit mindre, motionerat mer, läst fler böcker. Det är vad jag kommer på på rak arm.

sebbe balloons
solig kim
Sebbe älskade ballongerna. Hahaha. Ännu har ingen smällt, men det är nog nära nu. Sista bilden: så här soligt är det minsann idag. Sommaren ger sig inte.

3 reaktioner till “Tid för eftertanke”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *