Tankar om iPhone


Jag har haft min iPhone i drygt fyra månader så nu tänkte jag ge den lite ris och ros.
Bra med iPhone:
– Den är snygg och ligger bra i handen.
– Lätt och smidigt att surfa.
– Alla underbara applikationer som kan köpas/laddas ner gratis från iTunes. Mina favoriter är: BlogWriter (det går att blogga med glans med hjälp av detta program), Facebook (väldigt bra), Res i STHLM, WordPower (Hebrew) (språkstudier), Labyrint (spelet), Palringo (för MSN), iTranslate samt Heb Trans (översättningsprogram).
– Kartor är en underbar applikation som jag har för mig följde med iPhonen. GPS-systemet fungerar finfint och hjälper mig då och då att hitta fram till adresser på Östermalm (där jag inte hör hemma).
– Både bra och dålig SMS-funktion. Är lite tveksam. Alla meddelanden sparas som en konversation och kräver förmodligen mycket utrymme. Jag tycker om att spara vissa fina SMS men att spara långa konversationer känns lite over the top.
– Ljudet i iPhonens iPod tycker jag är bättre än i en vanlig iPod (även med samma hörlurar).
– Smidig redigering av kontakter.
Dåligt med iPhone:
– Att hörlurarna är lika crappiga som de som medföljer en vanlig iPod.
– Att det inte finns någon MMS-funktion. Nu kan man förvisso äntligen skicka MMS, men inte ta emot. Och det är ju det som är kul (vänner som skickar bilder på vad de ska ha på sig när de går på het date osv.)
– Kameran är utan blixt.
– Det går ej att filma.
– Kalendern känns en smula opålitlig och krånglig.
– Det är väldigt fult typsnitt i Anteckningar.
– Applikationerna hänger sig ganska ofta (smidigast då är att uppdatera allihop, men finns inga tillgängliga uppdateringar raderar jag ett gratisprogram och installerar det på nytt – då fungerar plötsligt samtliga som de ska).
– Galet att, fastän jag lyssnar på musik i lurarna då någon ringer, ringsignalen hörs inte bara i lurarna utan även utanför, ur själva iPhonen. Detta kan nog bero på att jag bytt ut de värdelösa hörlurarna som hängde med.
– Det går inte att välja en låt som ringsignal utan den måste man konvertera i iTunes (vilket tydligen inte fungerar i Sverige).
– Batteritiden är under all kritik.
Sammanfattningsvis: Jag är fortfarande kär i min iPhone Moshe (iPoden Blackie tjänstgör för övrigt numera som musikspelare i köket) och det känns tryggt att det hela tiden kommer uppdateringar och nya program – förhoppningsvis blir minuslistan kontinuerligt kortare.
Vad tycker ni som har en egen iPhone?
Läs även andra bloggares åsikter om iphone

En kommentar till “Tankar om iPhone”

Kommentarer är stängda.