Så sabbade skivbolaget X

XIdag släpps Kylies album X i USA. Ni minns nog min rejäla nedräkning till originalsläppet i november – med stor glädje och passion recenserade jag låt efter låt och sedan blev det tyst. Väldigt tyst. Kylies skivbolag har för vana att sabba det mesta.
Först och främst släppte de fel leadsingle. 2 Hearts blev som väntat ingen superhit. Fel nummer två var att vänta i evigheters evighet innan uppföljaren kom. Inte nog med att den släpptes på tok för sent – det var ett himla dividerande om vilken låt det skulle bli.
Som levde vi på 80-talet valde bolaget till slut att släppa en låt i Storbritannien (Wow), en annan i övriga Europa (In My Arms) och en tredje i USA (All I See). Det funkar inte så (längre). I dessa internettider sitter folket inte tålmodigt och väntar på att supersingeln ska gå att köpa som download eller i butik utan de laddar ner den illegalt (när den sedan väl släpps är den yesterday’s news och de köper den inte över huvud taget. En och samma singel ska – globalt – släppas vid samma tidpunkt, för fasiken! Skärpning!
Istället för att släppa 2 Hearts som leadsingle (låten hör inte ens hemma på albumet, den passar helt enkelt inte in) borde In My Arms fått promota albumet. Som uppföljare borde vi fått The One (klassisk Kyliepop!) och som singel nummer tre Wow. Som eventuell fjärdesingel hade All I See funkat fint (speciellt som sensommarsingel).
Jag behöver inte revidera min recension av X nämnvärt men jag kan tillägga att jag idag tycker bättre om No More Rain och All I See än jag gjorde då.
Leve Kylie.
Död åt hennes värdelösa skivbolag.