Politisk vilde

Kalla mig gärna politisk vilde.
Gör det bara.
Inget parti tilltalar mig helt och fullt och de som bäst står för det jag står för har ett parti bredvid sig, som jag verkligen inte gillar.
Så nej, jag gillar inte dessa allianser och denna blockpolitik.
Det känns väldigt svenskt på något vis; väldigt lagom.
Ingen blir riktigt nöjd, men de flesta kan leva med hur det nu blir.
I ett kärleksförhållande är jag mycket trogen, men när det gäller politik så är jag (tack och lov – hur sunt är det att aldrig ompröva sina åsikter och ideal?) den otrogna sorten. Jag har hoppat från blomma till blomma (ej bokstavligt, även om det ju skulle kunna vara det i just detta fall) och tänker fortsätta med det.
På lördag ska jag på inflyttningsfest, men jag kommer att hålla mig till en flaska juice. På söndagen måste jag ju upp tidigt för att klä upp mig, parfymera mig, platta till monchichihåret och gå och rösta.
Tar det hela på mycket stort allvar.
Rösträtt.
Rättigheter.
Skyldigheter.
De-mo-kra-ti.
Älskar val och politik.

5 reaktioner till “Politisk vilde”

 1. Nja, fast jag förstår inte vad du menar att det är typiskt svenskt. Se på USA, där man i princip bara har två partier. I Storbritannien hade man länge bara två partier.
  Det som är bra med två block eller partier är att man får en stark regering. Det som är bra med flera partier är att olika röster får större chans att göra sig hörda.
  Jag ska också på inflyttningsfest på lördag. Men jag kommer att dricka gratisvinet. Och på söndag ska även jag klä på mig söndagskostymen och gå och rösta. Och känna mig högtidlig och viktig. I år får det dock bli i ett lätt bakfullt tillstånd, men det överlever jag. Och demokratin. =)

  1. Jag menade inte att just DET var typiskt svenskt, utan det var mest bara en liknelse i allmänhet.
   Skitsamma.
   Men tänk nu om du blir bortbjuden på bortamatch på lördag (tack vare din extrema fylla!) och försover dig och missar alltsammans!
   Ta det lugnt med gratisvinet, unge man!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *