Onaturlig och osund livsstil

Det talas just nu mycket om vad som är naturligt och onaturligt.
Homosexualitet är naturligtvis fullt naturligt. Vad skulle det annars vara? Artificiellt?
Något som däremot är helt onaturligt är att jobba natt.
Det sa jag till min arme vän som i morse berättade för mig att han somnat på nattjobbet. Han skämdes och han led av sitt dåliga samvete.
”Oroa dig ej”, sa jag uppmuntrande, ”det är onaturligt att jobba natt. Det kan funka i ett år eller två, när man är 20-nånting, så du är definitivt för gammal för det. Vi är människor och ibland somnar vi. Inget konstigt med det.”
Jag hoppas att han säger upp sig och skaffar sig en mer naturlig, sund livsstil.

8 reaktioner till “Onaturlig och osund livsstil”

  1. Jag tror det är en livsstil. Alla som jobbar natt på mitt jobb är 50+ och har jobbat så i decennier. Man måste nog ha fallenheten från början. Ungefär som att det inte går att omvända en bög till straight (däremot går motsatsen utmärkt, från straight till bög). Hm. Min jämförelse haltar. Skulle man inte kunna omvända en nattarbetare till dagarbetare?

    1. Jag är osäker på om man kan omvända nattisar till dagisar. De verkar ju en smula crazy när du beskriver dem. De röker mycket och är lite rultiga. Håret är tovigt och huden glåmig. De klagar mycket. *Rys*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *