Öleri på björnbar

I lördags vaknade jag sent, sent och pulade i hemmet innan jag åkte och lämnade Sebbe hos Hundvakten. Tog tuben till kamrat 1 och småpratade om livet och åt god mat och såg tre avsnitt av Dirt. Och drack rött. Därefter bar det av till björnbaren.
Jag hade inte varit där på några år så jag visste inte riktigt hur jag skulle bete mig men lite småtipsy är livet lättare att leva. Vi klev in, hängde av oss och gick ner för den smala trappan som leder en först till en liten matsalsdel. Längre in i lokalen finns en smal bar och där fann vi kamrat 2. Det blev öldrickande, prat, hänga gubbe och span. Mycket trevligt.
Snart dök kamrat 3 upp med två för mig okända gossar. Ja, de är alla mer eller mindre tonåringar och älskar livet. Det kan vara rätt inspirerande att hänga med ungtuppar då deras livslust smittar av sig en smula.
Kamrat 2, som är härligt nyförälskad, blev inte jättelångvarig och till slut var det bara jag och kamrat 1 kvar. Vi hängde i den smala baren och pratade musik. Jag småskvallrade även med den transsexuella barbruden, som till min stora förvåning arbetade i baren, som jag känt i många, många år, men aldrig umgåtts med.
Kamrat 1 var mycket sugen på en hunk men jag var mer intresserad av hans polare som sanna mina ord var en redig daddy (väldigt mycket ögonspel*).
Plötsligt sa kamrat 1: “titta inte till höger”, men det gjorde jag så klart och fick se Z komma trippande. Det visade sig att han var där med sin nye karl. Alltid har de en ny kärlek.
Nåväl.
En av bartendrarna var mycket intresserad av mina björniga attribut** och han meddelade detta varje gång han passerade mig i den smala baren. Trevligt med lite uppskattning faktiskt. Även om den är köttig.
Plötsligt slog klockan 01 och det var dags att stänga butiken och gå hem.
Jag lärde mig att alla de där människorna som var ute i svängen för tio år sedan och sedan spårlöst försvunnit hänger på björnbaren. Det gjorde det hela lite hemtrevligt och gav mig flashbacks.
Ja, jag kommer nog börja hänga där.
Lite mindre glam, mycket mer hjärta.
* även på t-banan hemåt.
** jag bar en v-ringad, svart t-shirt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.